Daphne Bouwmeester en Beau Rêve
Daphne Bouwmeester en Beau Rêve Foto: Nadine de Jong

Daphne Bouwmeester naar brons op regiokampioenschappen: “Beau liep ontzettend fijn”

Springen

Onlangs wisten Daphne Bouwmeester en haar bijna vijfjarige Beau Rêve (v. Jonkers Jayden), die door Daphne’s moeder gefokt is en door Daphne zelf is opgeleid, het tot een mooie derde plaats te schoppen op de regiokampioenschappen van Drenthe. Hoewel ze hiermee net naast een ticket voor de KNHS Indoorkampioenschappen greep, weerhoudt dat de amazone er niet van om door te groeien in de sport. 

Advertisement

Veelzijdig

Daphne rijdt al zo’n tien jaar paard en timmert sinds haar zesde hard aan haar weg in de sport. De ambitieuze amazone is met haar drie pony’s ieder weekend actief in zowel de spring- als de dressuursport. “Beau is een van mijn zelfopgeleide pony’s”, vertelt ze. 

“Met haar richt ik me op de dressuur- en springsport, omdat ze ontzettend veelzijdig is. Op de regiokampioenschappen van Drenthe startten we in de categorie 70cm en wisten we twee foutloze rondes neer te zetten. Beau liep erg fijn, waardoor we een aantal lijntjes voor de hindernissen langs konden rijden.”


Foto: Nadine de Jong

Doorgroeien 

Hoewel Daphne ook met haar andere twee pony’s geselecteerd was, heeft ze alleen Beau kunnen meenemen naar de kampioenschappen. “Mijn zus startte met Golden Esperanza (v. Desperado), waardoor ik enkel Beau mee kon nemen. Gelukkig voelde ze heel fijn aan en scoorden we 80,5 stijlpunten in de barrage. Hoewel we met onze derde plaats helaas net naast een ticket voor de KNHS Indoorkampioenschappen grepen, hebben we afgelopen weekend ons debuut mogen maken in de 80cm. We gaan dit jaar gewoon lekker doorgroeien!”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Nadine de Jong

Afbeelding