Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
CDI Compiegne 2022
© Digishots
Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss CDI Compiegne 2022 © Digishots digishots

De Nederlandse teams voor CHIO Rotterdam zijn bekend

Sport

Van 22 tot 26 juni gaat CHIO Rotterdam weer van start. In het Kralingse Bos gaat ook de strijd om een startplek te bemachtigen voor het WK in Herning verder. Voor de dressuurruiters wordt het de derde observatiewedstrijd.

Advertisement

Iris Boelhouwer

Technisch directeur van de KNHS, Iris Boelhouwer is blij met het brede veld aan topcombinaties  die we nu hebben. De coaches kunnen op deze manier een mooi team samenstellen. Alleen tijdens CHIO Rotterdam wordt er binnen Nederland een 5* landenwedstrijd verreden.

Springen

Team NL bij het springen bestaat uit Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Sanne Thijssen, Marc Houtzager en Willem Greve. De reserve ruiter moet nog bekend worden gemaakt en komt uit deze vijf ruiters. Nadat Nederland in Rome derde werd en in St Gallen tweede, hoopt bondscoach Jos Lansink nu op goud.

Dressuur

 Voor Team NL dressuur heeft bondscoach Alex van Silfhout de volgende ruiters aangewezen: Dinja van Liere met Hermès, Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss en Emmelie Scholtens met Indian Rock. Hans Peter Minderhoud maakt met GLOCK’s Dream Boy N.O.P het team compleet.

Hier vind je alle informatie die je moet weten over CHIO Rotterdam.

Bron: KNHS

Foto: Digishots Thamar Zweistra