Tess de Winter en Vinz
Tess de Winter en Vinz Foto: Arjen Schilperoord

Tess de Winter: “Zodra we de ring binnen gaan, wil hij echt heel graag winnen!”

Sport

Toen Tess de Winter haar zevenjarige Carnabay Prince anderhalf jaar geleden kocht, was hij erg onzeker en vond hij nieuwe dingen heel erg spannend. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een veelzijdige sportpony waarmee Tess dressuur-, spring- en crosswedstrijden rijdt!

Advertisement

“Meteen gek op hem”

“We zijn via Tess de Weerdt bij Vinz, zoals wij hem noemen, terechtgekomen. Zij zag hem staan en dacht “Dit is hem”, dus zij heeft ons heel fijn geholpen. We zijn gaan kijken en ik was meteen gek op hem! Toen ik hem anderhalf jaar geleden kocht, kon hij vrijwel niks. Hij vond nieuwe dingen ontzettend eng en was heel erg onzeker. Hij is gelukkig heel leergierig en doet altijd zijn best, dus dat heeft wel heel erg meegeholpen. Met veel rust en geduld hebben we dat paniekerige er helemaal uitgekregen!”, vertelt Tess. 

Selectie

“Ik ben eigenlijk helemaal niet van de dressuur, maar toen ik een paar wedstrijden had gereden, vond ik het eigenlijk toch wel heel erg leuk. Hij pakt alles super goed op, dus afgelopen weekend reden we in Harich mee op de selectie voor de regiokampioenschappen. Het was voor ons de tweede keer L2. In het begin van de proef ging het heel erg goed, maar helaas hadden we daarna wel wat grote fouten. Desondanks was ik heel tevreden met onze score. We haalden 60,58%, waardoor we momenteel vijfde staan!”

“Hij gaat er helemaal voor”

“Daarnaast doe ik veel springen en crossen met Vinz. Vooral het crossen vindt hij heel erg leuk; hij doet zijn oortjes erop en gaat er helemaal voor! Vorige week wonnen we nog de Eventing Derby in Bakkeveen in de klasse BB. Ook bij het springen zal hij altijd voor je door het vuur gaan! Daar wil ik me dus wel op gaan richten in de toekomst. Volgend jaar wordt ik achttien, dus ik probeer nu nog zo veel mogelijk wedstrijden mee te pakken bij de pony’s. Hij is een E-pony, dus volgend jaar wil ik wel het liefste bij de paarden gaan starten in alle disciplines. Ik denk dat hij dat qua afstanden heel goed aankan!”

Wedstrijdpony 

“Vinz is echt een super relaxte pony op wedstrijd. Hij gaat graag mee en loopt heel gemakkelijk de trailer op. Al laat je hem drie uur staan, hij blijft rustig. Hij is vrijwel nooit gestrest en weet heel goed wat de bedoeling is. Zodra we de ring binnengaan, gaat er bij hem echt een knop om en dan wil hij echt heel graag winnen! Het is echt een super fijne wedstrijdpony. Mijn ouders gaan altijd overal met ons mee naartoe, dus ik ben echt heel dankbaar voor alle support om me heen”, vertelt Tess.

Plezier maken 

“In de dressuur zou ik graag tot het M willen komen, maar mijn passie ligt echt bij het springen en crossen. Ik wil voornamelijk veel plezier maken met hem, want daar draait het voor mij vooral om. Ik zocht een pony waar ik alles mee kan en gelukkig vindt hij eigenlijk alles heel erg leuk!”, sluit Tess af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Arjen Schilperoord