Apanachi
Apanachi

9 december de 44e P.S.I. veiling: zeer beloftevolle collectie

Sport

Op 9 december vindt de 44e P.S.I. veiling plaats. Er worden 25 springpaarden en 25 dressuurpaarden geveild op het veilingcentrum in het Duitse Ankum. Ook dit jaar is de collectie weer uiterst zorgvuldig samengesteld met paarden uit de fokkerij van Paul Schockemöhle en Hof Kasselman. Alle informatie en video’s van de paarden zijn nu beschikbaar op psi-auktion.de.

Advertisement

Kampioenen met de beste genen

In de collectie van de sptringpaarden zijn ook vier kampioenen opgenomen: Conthargo PS (v. Conthargos), Chacandro FLY PS (v. Chacfly PS), Vendigo (v. Van Gogh) en Casanina (v. Casallco). De bloedlijnen van deze veilingkandidaten en hun medekandidaten hebben al talloze internationaal succesvolle sportpaarden voortgebracht. Onder de dressuuraspiranten bevinden zich ook veel hengsten en moederlijnen die al uitblonken in de sport of het publiek wisten te charmeren op de P.S.I. veiling. Ulli Kasselmann vertelt: “Tot op de dag van vandaag blijven we ons unieke concept van het fokken van de beste jonge dressuur- en springpaarden verfijnen en perfectioneren. Daarna selecteren we ze voor de P.S.I. om ze vervolgens op de juiste plak te krijgen. Paul en ik zijn er trots op om deze collectie te presenteren.”

Kampioenschapssucces motiveert

P.S.I., het zijn drie letters die niet alleen staan voor ‘s werelds grootste particuliere paardenveiling, maar het staat ook al ruim 40 jaar synoniem voor sportpaarden van de hoogste kwaliteit. De individuele en op de leeftijd afgestemde opvoeding en training van de jonge paarden door de ervaren staf en ruiters van Lewitz, Osthoff, Mühlen en Hagen zette de koers uit voor een succesvolle toekomst in de sport. “Tien procent van de paarden die aan de laatste Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen deelnamen, is in Lewitz geboren. Dit is een groot foksucces en uiteraard een grote motivatie voor ons”, vult Paul Schockemöhle aan. 

Live presentatie van de dressuurpaarden

De presentatie van de dressuurpaarden vindt plaats op zaterdag 2 december om 18.00 uur. De 25 geselecteerde dressuurpaarden worden zowel aan de hand als onder het zadel getoond, wat een mooi inzicht geeft in de training en ontwikkeling van de individuele paarden. Een livestream van de presentatie zal beschikbaar zijn op de website psi-auktion.de.

P.S.I. Service en Try-outs

Geïnteresseerden kunnen tot de veilingdatum nog een afspraak maken voor een proefrit in Ankum of Mühlen. Het P.S.I. verkoopteam helpt u graag bij het kiezen van het juiste paard. Uniek voor P.S.I. klanten is ook het uitgebreide servicepakket, dat individueel kan worden aangepast aan de wensen van de klant, vanaf de initiële verzekeringsdienst tot de specifieke bijscholing van een paard. Het podium is gezet en de verwachting voor de komende veiling is voelbaar. Wanneer deze 50 opmerkelijke paarden op 9 december de veilingring in Ankum betreden, zal de paardensportwereld reikhalzend uitkijken naar de voortzetting van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Performance Sales International.

Bij vragen  kunt u contact opnemen met Ute Raabe, tel.: +49 151 28 353 of e-mail, presse@psi-sporthorses.de

Top Bravour
Viniro
Sunny Soul
Fio
Dantino
Conthargo PS
Casamina PS
Vendigo
Chacanndro Fly PS