Afbeelding

WK Herning| Hoefsmid Kees Alblas aangekomen in Herning “turbulente reis”

nieuws WK Herning

Hoefsmid van TeamNL Kees Alblas is met een auto vol materiaal aangekomen in Herning, hij is daar aanwezig om de paarden van TeamNL te helpen mochten er zich problemen voordoen met het beslag.

Advertisement

Reis

Gister is Kees vetrokken vanuit Nederland met zijn eigen “hoefsmederij” naar Herning. Helaas mocht zijn hond behalve op de foto niet mee op deze reis. In Herning zal Kees de paarden van alle vier de disciplines die aan de start zullen komen tijdens het WK in Herning dat plaats vind van 6 t/m 14 augustus bij staan. Na een turbulente reis van tien uren is Kees inmiddels gesetteld en volgt hij de verrichtingen van de eerst aangekomen paarden in Herning.

Materiaal rugzak

Als alles volgens plan verloopt en de paarden allemaal netjes op hun beslag blijven staan en er geen blessures komen zou Kees een relatief rustig verblijf in Herning moeten kunnen hebben. “De eigen hoefsmid van de paarden zorgt ervoor dat ze tip top op hun voeten staan voor vertrek, maar een ijzer kan er altijd los komen”, zegt Kees. Ik heb een enorme `rugzak` met materiaal, die neem ik overal mee naar toe zodat ik gelijk in actie kan komen zodra er iets gebeurt, ook vlak voordat de paarden de ring in moeten. “De eigen hoefsmid geeft extra ijzers mee voor het desbetreffende paard dus er kan altijd hetzelfde materiaal gebruikt worden”, praat Kees verder. “Het is wel een gesjouw de hele dag, want de tas met materiaal weegt 25 kilo”, aan workout dus geen probleem voor Kees. 

Smederij

Op het terrein heeft Kees wel de beschikking over een smederij met alles erop en eraan. Mocht hij niet uitkomen met zijn eigen materiaaltas of auto vol spullen dan kan daar gebruikt van gemaakt worden. Kortom wij hopen voor Kees dat hij een rustig WK krijgt, dan blijven de paarden zonder problemen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan 

Foto: facebook hoefsmederij Alblas