© DigiShots
© DigiShots DigiShots

Roelie Bril overleden “echt iemand waar je op kon bouwen”

nieuws

Afgelopen zondag is Roelie Bril op 82 jarige leeftijd in zijn woonplaats Warnsveld overleden.

Advertisement

De vader van Roelof Bril en opa van Kim en Robin stond bekend als een topinstructeur. Roelie Bril was vele jaren gepassioneerd instructeur bij de Rijvereniging Gorssel-Zutphen en LR Varsseveld. Onder zijn strenge maar rechtvaardige begeleiding heeft hij vele ruiters een goede basis gegeven. Ook was hij eventing jurylid en coach van het Nederlandse team op het EK voor landelijke ruiters.

Eén van zijn grootste successen boekte Roelie Bril met het Nederlandse eventingteam op de Europese kampioenschappen in Burghley in 1989. Het team bestaande uit Eddy Stibbe, Fiona Van Tuyll en Mandy Stibbe-Jeakins won het zilver en Van Tuyll werd individueel zevende met Just A Gamble.

Roelie Bril was zeer nauw betrokken bij het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. “Ik denk niet dat er tegenwoordig nog iemand te vinden is die zoveel verstand in de breedte heeft van de hippische sport en de eventing in het bijzonder. Hij heeft internationaal enorm aan de weg getimmerd, echt iemand waar je op kon bouwen ”, aldus zijn vriend Johan Venderbosch. Samen werden zij in 2018 tijdens het Festijn geëerd voor hun betrokkenheid bij de eventingssport.

Roelie was samen met zijn vrouw Toos tot het laatst toe enorm betrokken bij de springsport van hun kleinkinderen, waar ze enorm van genoten. Gelegenheid tot afscheid nemen is donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in crematorium de Omarming in Zutphen.

Bron: KNHS