Isabell Werths Weihegold OLD ‘oma’ van Totilas-veulen

Isabell Werths Weihegold OLD ‘oma’ van Totilas-veulen

Uit de succesvolle fokkerij van Weihegold OLD-eigenaresse Christine Arns-Krogmann is weer een beloftevol veulen geboren. Moeder van het zwarte merrieveulentje is Weihegolds dochter Weihcine (Fürst Heinrich). De vader is niemand minder dan Totilas!

Weihegold OLD (v Blue Hors Don Schufro), de topmerrie van Isabell Werth, heeft zelf nauwelijks een introductie nodig. Via embryro-transplantatie kreeg ze al diverse nakomelingen, waaronder de nu 9-jarige Weihcine. Zij zette eerder al de  in Oldenburg goedgekeurde Dodo Weihgand (v Diamond Hit) op de wereld. Zijn deze week geboren halfzus krijgt de naam Weihtastic.

Eigen kinderen

Dat Weihegold OLD goud waard is in de fokkerij heeft zij al bewezen. De sportmerrie heeft naast verrichtingskampioen Total Hope, zoon van KWPN-hengst Totilas, nog 10 andere talentvolle veulens gekregen.

In 2009 werden van Weihegold OLD drie veulens geregistreerd, waaronder twee staatspremiemerries. 

Meer dan de helft van de nakomelingen van Weihegold OLD zijn merries. Met al die dochters, die voor een deel nog in het bezit zijn van Arns-Krogman, is het niet verrassend dat Weihegold ook al een aantal keren als grootmoeder te boek staat. Dochter Weihronce bracht bijvoorbeeld van Vivaldi het hengstveulen Viva Gold, dat vorig jaar voor 140.000 euro verkocht werd en in Nederlandse handen is.

Oldenburger reservekampioen

Eind vorig jaar werd Dodo Weihgand (v. Diamond Hit), goedgekeurd en geprimeerd tijdens de Oldenburger Hengstenkeuring. De hengst werd tijdens deze hengstenkeuring tevens uitgeroepen tot reservekampioen. 

Christine Arns-Krogman kreeg eerder ook al For Gold (v. Franziskus) goedgekeurd bij het Westfaler, Hannoveraner en Oldenburger Verband. Hij is een nakomeling van staatspremiemerrie Weihcera (v. Blue Hors Zack), de oudste dochter van Weihegold.

🥰 WEIHTASTIC 🥰 Stutfohlen von Totilas x Fürst Heinrich x Don Schufro ! Sie ist Halbschwester zum Reservesieger der…

Geplaatst door Zuchthof Arns-Krogmann op Donderdag 7 maart 2019

Bron: Zuchthof Arns Krogmann / Hoefslag

Foto: Archief

Reacties