de online elearning en video bibliotheek speciaal voor Hoefslag abonnees! Geen abonnee? Dan is het tijd om daar nu verandering in te brengen, en dat gaat heel makkelijk

Hoefslag@Home

De online competitie Hoefslag@Home is begonnen. Deze combinatie rijdt in een buitenbaan. Je mag ook in een binnenbaan, of op gras je proef rijden. (Foto: Sabine Timman / Hoefslag)
 • aangepast 14 juli 2021 17:38

Online competitie Hoefslag@Home van start

Vandaag 1 april, gaat Hoefslag@Home van start, en dat is geen grap. Hoefslag@Home is de online competitie, die wij (Hoefslag) met WeAllRide op hebben gezet. De periode waar we nu in zitten vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. Ben jij de gelukkige die nog steeds zijn paard kan blijven rijden en wil je graag weten waar je staat? Dan is dit misschien wat voor jou!

Vier competities

De eerste competitie loopt van 1 tot 15 april. De tweede competitie van 15 april tot 30 april. De derde van 1 mei tot 15 mei, en de vierde en laatste van 15 mei tot 31 mei. Per competitie zijn er super toffe prijzen te winnen, en zetten wij opvallende deelnemers in ‘de spotlights’ op dehoefslag.nl

Hoe doe je mee?

1.Bepaal de klasse waar je in wilt rijden.  Er zijn vijf niveaus: - Basis (vergelijkbaar met B niveau): download hier het protocol Basis - Licht (vergelijkbaar met L1 en L2 niveau samen): download hier het protocol Licht - Middelzwaar (vergelijkbaar met M1 en M2 niveau samen): download hier het protocol Middelzwaar - Zwaar (vergelijkbaar met Z1 en Z2 niveau samen): download hier het protocol Zwaar. NOOT: Voor de ponyruiters geldt dat zij de vliegende galopwissel in de proef mogen vervangen door een eenvoudige galopwissel - Zeer Zwaar (vergelijkbaar met ZZ-L en ZZ-Z samen): download hier het protocol Zeer Zwaar 2. Oefen de proef. Als jij denkt dat je er klaar voor bent, rijd je de proef en laat je deze filmen.  De filmer moet bij de C staan. 3. Heb je nog geen account bij WeAllRide, maak die dan aan. 4. Heb je een account log in op WeAllRide. 5. Als je ingelogd bent op WeAllRide, selecteer je de competitie Hoefslag@Home en upload je je video 6. Binnen 48 uur krijg je uitvoerige en altijd opbouwende feedback van de jury, en weet je je score 7. Als de Hoefslag redactie jouw video positief vindt opvallen, omdat je op een plezierige manier met je paard of pony om gaat, omdat je een bijzonder paard of pony hebt, of gewoon omdat het er super vriendelijk en mooi uitziet, dan neemt deze contact op, en krijg je een interview! 8. Aan het einde van de competitieperiode, wordt bekend gemaakt wie de prijswinnaars zijn 9. Aan het einde van de totale competitie, worden aan deelnemers die drie van de vier periodes hebben meegereden de extra prijzen, beschikbaar gesteld door Koole Ruitersport en Kingsley verloot.  

De prijzen

Per Hoefslag@Home Online competitie zal er een ranking opgemaakt worden per klasse. Voor de top-2 stelt de Hoefslag de volgende prijzen beschikbaar:
 1. Online cursus ‘Schakelen met Alex’ Academy 4 Horses t.w.v. € 65,-
 2. Ticket voor Masterclass On Tour ‘“ thema: Haal meer uit je proef t.w.v. € 29,95
Extra prijs voor meest opvallende combinatie per klasse We zien vaak hele mooie en bijzondere combinaties voorbij komen in de sport. Deze willen we graag in het zonnetje zetten. Daarom bieden we per competitie per klasse aan de mooiste en/of meest bijzondere combinatie een plek aan in onze ‘Spotlight’.   Minimaal aan 3 Hoefslag@Home Online Competities meegedaan? Onder de ruiters die aan minimaal 3 van onze competities hebben meegedaan, mogen wij nog een paar prachtige prijzen verloten van  Koole Ruitersport & Kingsley: [caption id=”attachment_177295” align=”alignnone” width=”773”] Koole Ruitersport (Kingsley) stelt extra prijzen ter beschikking in de vorm van waardenbonnen voor de (online) winkel.[/caption]

Inschrijfgeld

Het registreren op WeAllRide is gewoon gratis. Iedereen kan meedoen, het maakt niet uit of je ‘een startpas’ hebt of niet, of dat je in Nederland woont, of ergens anders. Deze competitie is echt voor iedereen. Per ingestuurde proef bedraagt het inschrijfgeld speciaal voor deze competitie € 12,50. Normaal is dat € 15,00 maar voor Hoefslag@Home geeft WeAllRide € 2,50 per proef korting. Oh ja, ook nog goed om te weten: Van deze € 12,50, gaat er € 1,00 naar Stichting Parapaard, dus met jouw video draag je automatisch bij aan een heel mooi en goed doel.

Let op de Corona-regels

Tenslotte, en waarschijnlijk overbodig, is het belangrijk alle richtlijnen met betrekking tot Corona heel serieus te nemen.
 1. Leer de proef uit je hoofd, dan hoeft alleen iemand te regelen die filmt, zo ben je niet extra lang op stal.
 2. Vraag geen mensen buiten jouw familie jou te filmen.
 3. Neem geen fans mee, die kan je via internet laten zien hoe goed jouw proef is en tag ons met #hoefslag@home
 4. Zorg dat je 1,5 meter uit elkaar blijft en vermijd contact met stalgenoten.
 5. Rij de proef in de buitenbak
 6. Ben je verkouden? dan misschien de volgende week meedoen.
 7. Het lijstje dat jullie allemaal kennen:
  1. Was je handen regelmatig met water en zeep
  2. Hoest en nies in binnenkant van je elleboog
  3. Gebruik papieren zakdoekjes
  4. Schudt geen handen
Rest ons nog iedere deelnemer heel veel succes, en vooral heel veel plezier toe te wensen!   Bron: Hoefslag Foto: Sabine Timman | Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties