© ShootsbyCindy
© ShootsbyCindy

Rosan Regtien: “Ik heb nu echt een doel om naartoe te trainen”

Algemeen
Advertisement
Rosan Regtien is een van de deelnemers van de Hoefslag@Home competitie. Ze doet mee met de door haar man gefokte Dolcetto 24 Z. ‘Zonder wedstrijden blijf ik vaak wat simpel rijden met een jong paard, nu ik een doel heb hebben we echt iets om mee te oefenen’, vertelt ze.

Wennen

‘Ik heb momenteel drie paarden staan, waaronder de zesjarige Dolcetto 24 Z. Tot nu toe heeft hij het lekker rustig aan kunnen doen omdat ik twee dochters heb gekregen, maar nu wordt het langzamerhand tijd dat hij een keer mee op concours gaat’, legt Regtien uit. ‘Zo’n online competitie is echt ideaal. Hij kan alvast wennen aan de proeven voor als we hem straks meenemen op wedstrijd’.

Spring gefokt

De man van Regtien fokt al jaren springpaarden, Dolcetto is dan ook echt springgefokt. “Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat het een allround-wedstrijdpaard wordt. Stiekem heeft hij bij mij een beetje pech, want hij moet nu dressuur lopen’ lacht de amazone. ‘Maar hij vindt het heel leuk en kan goed bewegen. Ik heb ook nog een halfbroer van hem staan, Emilion 24 Z, ook echt een ontzettend fijn paard. Als Dolcetto in zijn voetsporen wil gaan treden moet hij echt zijn best gaan doen’.

Goede oefening

De komende tijd wil de amazone werken aan de ontspanning in de proef. ‘De kans is groot dat we hem houden, maar het ligt er een beetje aan hoe hij zich ontwikkelt. Voorlopig is ons doel om hem ontspannen een proef te laten lopen. We reden eigenlijk alleen maar figuren als het toevallig zo uitkwam, maar in de proef merkte ik dat hij best wel wat spanning kreeg als alles snel achter elkaar ging. Het was een goede oefening om te kijken waar we de komende tijd aan kunnen werken. Super fijn dat ik dat nu weet en dat we weer verder kunnen trainen’.

Twee achtjarigen

De amazone heeft naast de vos, nog twee achtjarige paarden staan. ‘Met Emilion rijd ik M2 dressuur, springen en eventing. Ook heb ik er nog een staan waarmee ik Z2 dressuur start. Het is wel echt druk met drie paarden en twee kinderen, maar wel echt super leuk. Voor nu is het de bedoeling om alle paarden op te leiden tot het Z2 of hoger, maar het blijven springpaarden. We moeten dus kijken of ze het allemaal leuk genoeg vinden en of het überhaupt lukt’, stelt ze vast.

Ontspannen

“Ik heb de luxe dat de paarden aan huis staan, dus voor mij is een videowedstrijd echt ideaal. Normaal moet je altijd rekening houden met dingen zoals starttijden en het weer, maar dat hoeft nu natuurlijk niet. We konden gewoon op een zondagavond een ontspannen proef opnemen, terwijl de kinderen moe op bed lagen. Ik kreeg ook echt super goed commentaar en tips waar ik zeker mee verder kan. Het was het inschrijfgeld zeker waard!’ Tekst: Isa Wessels Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: ShootsbyCindy