Femke de Laat  met Nashville SW
 
© DigiShots
Femke de Laat met Nashville SW © DigiShots DigiShots

PAVO Cup: 10 Voor Nashville SW

Fokkerij

Gastamazone Eva Möller kon tijdens de Pavo Cup ook de magische 10 een keer kwijt. Het was de vierjarige Nashville die haar zo wist te overtuigen dat ze dit ultieme cijfer aan hem gaf. 

Advertisement

De eerste 10

Nashville SW, een zoon van Secret uit een moeder van Jazz werd gereden door Femke de Laat. Na het overrijden kon Eva Möller niets bedenken wat beter kon aan de imponerende hengst. “Vanaf de jurytafel vond ik hem al het beste paard, het gevoel onder het zadel was misschien nog wel beter”, is ze enthousiast. Daarmee viel de eerste 10 van de dag. 

Nanny Mc Phee

Waar Vitalis met zijn nafok furore maakt tijdens het WK in Herning, lijkt hij inmiddels ook gewaardeerd te worden binnen KWPN-kringen. Zijn dochter Nanny Mc Phee zag in ieder geval haar kwaliteiten beloond en werd tweede bij de vierjarige dressuurpaarden. Zij is gefokt uit een moeder van Sorento. “Ze staat super aan de hulpen en deed echt haar best voor me”, looft ze de merrie. Nanny Mc Phee kreeg voor het overrijden een 9,5 en werd daarmee tweede. De merrie werd gefokt, gereden en is in eigendom van Judith Ribbels. Alleen dat maakt het al een bijzonder verhaal, hoe vaak komt dat vandaag de dag nog voor?

Edith Chardon

Dutch Dream (Dream Boy x Furst Romancier) maakte de top drie compleet. De hengst, die werd voorgesteld door Edith Chardon, beloonde Eva voor het comfortabele gevoel dat hij haar gaf. “Ik heb hem een 9 gegeven. Hij is een heel comfortabel paard om op te zitten en mee te rijden, maar ik moet meenemen dat hij niet helemaal ontspande in de stap.”

Bron: KWPN | Hoefslag