Kirsten Brouwer en Lightning Star, verleden jaar tijdens de 
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021, waar ze een bronzen medaille behaalde. 
© DigiShots
Kirsten Brouwer en Lightning Star, verleden jaar tijdens de FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021, waar ze een bronzen medaille behaalde. © DigiShots Foto: DigiShots

PAVO Cup: 9,5 voor Lightning Star, Lord Platinum tweede

Fokkerij

Ferguson vierde weer een feestje tijdens de PAVO Cup waarvan de finale in Ermelo werd verreden. Alhoewel, Ferguson zelf was niet aanwezig. Zijn genen wel. Dochter Lighting Star, vakkundig voorgesteld door Kirsten Brouwer kon gehuldigd worden als meest talentvol dressuurpaard. Zoon Lord Platinum, gereden door Curro Benitez Sanchez pakte de tweede plaats. 

Advertisement

Lightning Star

Om Lightning Star kon de jury dit jaar echt niet meer heen. Vorig jaar was ze al tweede en won ze brons op het WK voor jonge dressuurpaarden. Nu nam ze de titel mee huis. Eva Möller reed de beste paarden over en liet er geen twijfel over bestaan: “Echt een powerhouse! Je moet haar achterbeen niet activeren, ze heeft van nature al heel veel activiteit. Ze heeft heel veel talent voor de toekomst.”

Lord Platinum

Lord Platinum liep naar een tweede plek, nadat hij onder Curro Benitez Sanchez de hoogste punten haalde in het eerste onderdeel van de finale. Eva gaf de elegante ruin een 9. “Zijn zijgangen zijn echt heel fijn, dat biedt veel perspectief voor de toekomst.”

Let’s Play

De derde plek was voor een nazaat van Franklin (vm OO Seven), van  Meghan Mühlebach. Eva vond deze Let’s Play een modern paard met veel elasticiteit, dat graag wil werken. 

Bron: KWPN | Hoefslag