Katrin Eckermann - Firth of Lorne
World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012
© DigiShots
Katrin Eckermann - Firth of Lorne World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012 © DigiShots DigiShots

Najaarsonderzoek tuigpaarden I Twee hengsten teruggetrokken

Fokkerij

Maandag 27 september werden de tuigpaardhengsten die 11 oktober starten aan het verrichtingsonderzoek voorgereden in tuig. Twee weken geleden werden de hengsten voor de eerste keer in tuig gepresenteerd, maandag was de tweede keer. Toch starten er van de zeven hengsten maar vijf aan het najaarsonderzoek.

Advertisement

Hengsten

Net als de vorige keer werd een verrichting gevraagd die bijna gelijk is aan die van de alternatieve IBOP. Hierdoor kan de hengstenkeuringscommissie niet alleen de showdraf, maar ook de stap, gehoorzaamheid, trainbaarheid en natuurlijke aanleg goed beoordelen.

De hengsten Neon GSM (v. Bocellies Matteo), Nubert (v. Hertog Jan), Norking Apple (v. Icellie), Noorderlicht V (v. Icellie), Naviro K (v. Indiana), Norbert FS (v. Urgent) en Nevaro van Altrido (v. Idol) werden maandag in tuig gepresenteerd. 

Najaarsonderzoek

Na het voorrijden hebben de geregistreerden van Noorderlicht V (v. Icellie) en Nevaro van Altrido (v. Idol) besloten om hun hengst terug te trekken voor dit najaarsonderzoek. Dat betekent dat er vijf hengsten aangeleverd worden voor het verrichtingsonderzoek maandag 11 oktober. 

Tijdens de aanlevering worden de hengsten nogmaals door de eigen rijder voorgesteld in tuig en indien zij trainbaar blijken en veterinair akkoord worden bevonden, kunnen zij starten aan het onderzoek.

Bron: KWPN

Foto: Digishots