Dinja van Liere - Duval's Capri Sonne Jr
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2012
© DigiShots
Dinja van Liere - Duval's Capri Sonne Jr FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2012 © DigiShots DigiShots

Leunus van Lieren nieuw in KWPN Fokkerijraad Dressuur

Fokkerij

Vanaf najaar 2021 zal Leunus van Lieren Zeeland vertegenwoordigen in de Fokkerijraad Dressuur. Hij is daarmee de opvolger van Jan de Feijter, die aftredend is na de maximale zittingstermijn, dit meldt het KWPN.

Advertisement

Vernieuwing en innovatie

De fokkerijraad is een belangrijk adviesorgaan binnen het KWPN die kwaliteitsvolle fokkerij, vernieuwing, innovatie als uitgangspunten heeft. Waardevolle fokkerij-inzichten zijn daarbij nodig om zowel nationaal als internationaal een sterke positie te behouden. Voor het borgen hiervan is het cruciaal dat de leden van de fokkerijraad niet alleen gemotiveerd en gedreven zijn, maar eveneens beschikken over fokkerijkennis en -ervaring en een visie op fokkerij.

Visie

Van Lieren is in 2017 uitgeroepen tot Fokker van het jaar op de KWPN Paardendagen. “We hebben in Leunus een zeer waardige opvolger gevonden. Want wie kent hem niet?”, aldus het KWPN. “Een man met een visie, een toptrainer tot het hoogste niveau, Grand Prix ruiter en een man met grote kennis van dressuurpaarden. Zijn Stal Hexagon is een (inter)nationaal bekende dressuurstal die haar sporen ruimschoots heeft verdiend”.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots