Afbeelding
Foto: Remco VeurinkFoto: Remco Veurink

Davidson, Feestje B en Eloma’s Blue SFN aan kop in halve finale Isah Cup *update*

Fokkerij
Advertisement
De beste 27 zevenjarige paarden komen morgen terug voor de finale, waaronder de leider van het tussenklassement: Davidson met James Billington en vier KWPN-goedgekeurde hengsten. 58 zevenjarigen namen deel aan het tweede onderdeel, dat opnieuw in handen was van parcoursbouwer Louis Koninckx. Met slechts drie plaatsingspunten staat Davidson (Harley VDL x Chin Chin) onder James Billington aan kop in de tussenstand. Hij wordt op de voet gevolgd door Denolia keur IBOP-spr sport-spr (Indoctro x Zuidhorn), onder Hester Klompmaker. Opvallend is dat daarmee niet alleen hengstenkeuringscommissielid Wout-Jan van der Schans, met Elomas Blue SFN koploper bij de zesjarigen, maar ook diens collega Hester Klompmaker in het zadel succesvol is hier op de KWPN Kampioenschappen. Met een gat van 7 plaatsingspunten is Dimple (Wittinger VDL x Ahorn) onder Ruben Romp de derde in de tussenstand. De KWPN-goedgekeurde hengsten Dantos HBC (Cantos x Numero Uno) met Patrick Lemmen, krachtpatser Dakar VDL (Cardento x Nimmerdor) met James Billington (foto), stalgenoot Durango VDL (Zirocco Blue VDL x Lux) met Lennard de Boer en Don Diablo HX (Vittorio x Calvados) met Pieter Keunen hebben zich voor de finale geplaatst. Steven Veldhuis won met de geweldig springende Wietvot-nakomeling Duran Duran (mv. Heartbreaker) dit tweede onderdeel. Ook deze combinatie wordt morgen terugverwacht in de finale. Morgen om 08.00 uur wordt de finaledag begonnen met de ontknoping bij de vijfjarigen.
Vijfjarigen: Feestje B in koppositie naar finale
Na de eerste twee onderdelen van de Isah Cup voor vijfjarigen gaat de Eldorado van de Zeshoek-zoon Feestje B onder Björn Egberink aan de leiding. De KWPN-goedgekeurde hengst Forsyth (v.Carambole) staat met gelegenheidsruiter Willem Greve op een veelbelovende tweede positie. 38 vijfjarigen hebben zich geplaatst voor de finale van morgen. Met slechts vier plaatsingpunten heeft Feestje B (Eldorado van de Zeshoek TN x Kojak) van G.A.M. Egberink de beste kaarten in huis. Hij wordt op de voet gevolgd door de KWPN-goedgekeurde hengst Forsyth (Carambole x Voltaire), die met Willem Greve op vijf plaatsingspunten staat. Normaliter wordt deze extra springende hengst door Richard Kapteijn gereden maar wegens een valpartij vorige week gooide een blessure roet in het eten. De verschillen in de top zijn maar klein in het tussenklassement, want Maikel van Mierlo volgt als derde met Fearless stb prok (Tangelo van de Zuuthoeve x Lux) op zes plaatsingspunten. Ook de KWPN-goedgekeurde hengsten Floris TN (Quality Time x Vancouver) onder Zoï Snels en Fire (Vleut x  Namelus R) met Rob Heijligers hebben zich geplaatst voor de finale. De dagwedstrijd kwam op naam van Freule TN prok (Baloubet du Rouet x Clinton) onder Steven Veldhuis.
Zesjarigen: Eloma’s Blue SFN aan kop bij zesjarigen
In de tussenstand van de Isah Cup voor zesjarigen gaat springkanon Eloma’s Blue SFN (Mr.Blue x Tygo) onder Wout-Jan van der Schans aan de leiding. Wout-Jan van der Schans schudde een formidabele rit uit zijn ervaren mouw met de schimmelhengst, die daarmee mooie reclame voor het Springpaardenfonds maakte. Met slechts drie plaatsingspunten gaat hij aan de leiding in de tussenstand. Ook goedgekeurde hengst Elton John (Clearway x Kannan) deed vandaag weer goede zaken onder Zoï Snels. Met vier plaatsingspunten staat hij stevig op de tweede plek na beide onderdelen. De top-drie wordt compleet gemaakt door Eddie Blue (Mr.Blue x Larome) onder Michael Greeve. Ook de foutloos springende KWPN-goedgekeurde hengsten Extase (Casall x Lancer II) onder Patrick van der Schans, Entertainer (Warrant x Corland) onder Pieter Keunen en Elvaro (Calvaro Z x Heartbreaker) hebben zich geplaatst voor de finale morgen. De winnaar van de dag, Eye Catcher (Heartbreaker x Voltaire) onder Yannick Hendrikx, bevindt zich onder de beste 25 die doorgaan naar de finale morgen. Alle uitslagen van de Isah Cup. Bron: KWPN Foto: Remco Veurink  
Afbeelding