Fokkerij

Kirsten Beckers - Habanna
  • aangepast 15 juli 2021 09:17

KWPN-gekeurde hengst Habanna is gecastreerd

De 6 jaar oude, KWPN-gekeurde hengst Habanna (v. Vivaldo), is gecastreerd. Eind mei 2018 is de KWPN goedgekeurde hengst positief getest op het gendefect dat de ziekte WFFS kan veroorzaken. ‘Hierdoor hebben we besloten om hem te castreren, en hem alleen nog maar voor de sport in te zetten.’ vertelt eigenaar Bert Rutten.

Talentvol en super karakter

‘Habanna heeft een super karakter: hij is betrouwbaar, eerlijk en heeft een super instelling,’ vertelt Rutten. ‘Het is een paard dat veel ‘go’ heeft en dat met super veel zelfhouding en souplesse loopt.’ De talentvolle Habanna is de zoon van de Grand-Prix merrie Dimare, die ook in bezit van Rutten is. Habanna was actief als denkhengst vanaf 2015 en bracht tot nu veel talentvolle veulens voort. Éen van hen is de 3 jaar oude Karolus Magnus (v. Habanna x Alexandro P). Hij werd dit jaar kampioen van de Gelderse Hengsten op de KWPN-Hengstenkeuring.

Kirsten Beckers

Sinds kort is amazone Kirsten Beckers verhuisd naar een eigen stal in Bakel, waar ze de zaken zelf zal gaan regelen. Dit betekent dat zij niet meer in het zadel van de jonge Habanna en zijn Grand-prix moeder DiMare te vinden zal zijn. ‘Dat is logisch, zij blijven bij Bert,’ vertelde de amazone eerder in Hoefslag Magazine.

Toekomst

Wat er nu voor plannen zijn met de KWPN-gekeurde hengst Habanna is nog niet helemaal duidelijk. ‘We gaan haar in de toekomst inzetten voor de sport. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk met hem komen, maar voor nu is het zaak om rustig door te trainen. We zien wel hoe het zal lopen.’ legt Rutten uit. ‘De training van Habanna heb ik altijd samen met Kirsten gedaan, ook toen zij hem uitbracht. Ik neem nu thuis gewoon weer de teugels over. Wanneer het voor de hengst tijd is om in de sport uit te komen, kijken we wel wat voor ruiter bij hem zou passen. Daar zijn we nu totaal niet mee bezig.’   Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties