Fokkerij

Op 35-jarige leeftijd gestorven: Weihaiwej (Foto: Facebook)
  • aangepast 15 juli 2021 08:58

Legende Weihaiwej gestorven

De Oldenburger gefokte vosmerrie met de twee blauwe ogen, Weihaiwej (Westminster x Grannus, gefokt door GbR Otto Bauman), was bij leven een legende. Dankzij haar voorkomen, haar kwaliteit en haar uitstraling wist iedereen wie deze merrie was. De wereldberoemde merrie van Franke Sloothaak, stierf onlangs. Ze werd maar liefst 35 jaar.

Opmerkelijke carrière

Weihaiwej had een opmerkelijke carrière onder het zadel van Franke Sloothaak, voor San Patrignano. Franke Sloothaak werd tweede met Weihaiwej tijdens de Wereldbekerfinale van ‘s-Hertogenbosch in 1994. Ze bereikten verder tweemaal de tweede plaats van de Duitse kampioenschappen: in 1993 in Verden en 1996 in Balve. En wonnen bovendien de Wereldruiterspelen in Den Haag in 1994 gewonnen.

Zeven nakomelingen

Er staan zeven nakomelingen van de vosmerrie geregistreerd. Geen van haar kinderen kon echt in de voetsporen treden van hun wereldberoemde moeder. Wel sprong de in 2005 geboren Indoctro-merrie Asha San di Patrignano, internationaal 1.50m met de Italiaan Francesco Turturiello. Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan Tekst: Adriana van Tilburg

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties