Fokkerij

Foto: Shutterstock
  • aangepast 15 juli 2021 08:57

Steffi Verhagen: “Ik ga bijspringen waar ik maar kan”

Steffi Verhagen, mede-eigenaar van de KWPN-hengst Hennessy (v De Niro) en bekend van Boer Zoekt Vrouw, heeft tijdens de Dutch Masters samen met Piet Raijmakers het ‘Team Piet Raijmakers Next Generation Talentenplan’ gelanceerd. “Toen hij met dit idee kwam, werd ik meteen enthousiast en wilde ik me daar graag voor inzetten”, zegt Verhagen tegen Omroep Brabant.

Goed paard

Het doel is dat jonge springruiters de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen, ook als ouders niet de financiële middelen hebben om dit te stimuleren. Door het talentenplan krijgen ze bijvoorbeeld een goed paard om te rijden, of krijgen ze training van een ervaren springruiter. Het plan is een idee van meervoudig springkampioen Piet Raijmakers. Toen Raijmakers jong was kreeg hij dit soort hulp om op een hoger niveau te kunnen rijden ook. Hij wil dit graag doorgeven aan de jongere generatie.

NK Children

Het Team Piet Raijmakers Next Generation Talentenplan is opgericht voor kinderen tussen de 12 en de 14 die genoeg talent hebben om het NK Children te halen. Je kan je vanaf vandaag aanmelden voor de selectiedag. Steffi Verhagen is ambassadeur van het project. Zij wil haar bekendheid inzetten om er meer aandacht voor te krijgen. Maar ze wil meer doen dan dat. “Ik ga bijspringen waar ik maar kan.” Zo zal ze ook aanwezig zijn bij de trainingskampen, waar ze kan de kinderen veel kan leren over het fokken van paarden.

Te druk

Verhagen is zelf ook opgegroeid tussen de paarden. “ Ik heb ook altijd gereden, maar ik had niet genoeg talent om daar mijn boterham mee te verdienen. Inmiddels heb ik het zo druk dat ik helemaal geen tijd meer heb om te rijden. “ In Hoefslag 4 lees je meer over Verhagen Horse Service, het bedrijf van Steffi Verhagen. Bestel Hoefslag 4 hier. Steffi Verhagen, Joep Raijmakers en Piet Raijmakers vertellen alles over het talentenplan live op vrijdagavond 20.15 uur via hun Facebookpagina. Bron: Omroep Brabant / Hoefslag Foto: archief https://www.facebook.com/teampietraijmakers/posts/2293648630885612:0

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties