Fokkerij

  • aangepast 14 juli 2021 18:10

Heartbreaker viert 30ste verjaardag

Het is feest op Stal Nijhof, waar de preferente hengst Heartbreaker (Nimmerdor x Silvano) vandaag zijn dertigste verjaardag viert. Heartbreaker stond in zijn jongere jaren bekend als succesvol springpaard op Grand Prix-niveau. In 2009 ontving hij het predicaat ‘preferent’ door zijn grote invloed op de fokkerij. De hengst heeft al veel, succesvol, nageslacht op de wereld mogen zetten.

Springcarrière

Het paard is van veulen af aan, eigendom van Henk Nijhof. Die in de drie maanden oude hengst direct potentie zag. Tijdens zijn springcarrière is hij onder andere vierde geworden tijdens het Wereldkampioenschap voor zevenjarige springpaarden (1996), werd hij derde op de Grand Prix van Geesteren, Hamburg en Falsterbo in 1998 en won hij de Championat van Hamburg.

Heartbreaker, paard van het jaar

In 2016 werd Heartbreaker nog verkozen tot paard van het jaar. Hij toonde zich tijdens de keuring als 3-jarige, terwijl hij toen al de bijzondere leeftijd van 27 had bereikt. Ook tijdens de hengstenshow van Team Nijhof, twee weken geleden, liet de hengst zien nog altijd in uitstekende conditie te zijn. Allen’s Romanov II, Cidane, Zambesi, Actionbeaker en kleinkinderen Admara en Hello Sanctos, zijn slechts enkele voorbeelden van het succesvolle nageslacht van de succesvolle KWPN’er. Heartbreaker staat nog altijd hoog genoteerd op de ranglijsten en staat al enkele jaren bovenaan bij de KWPN-fokwaarde-schatting. Ook afgelopen jaar ging de hengst aan kop met een fokwaarde van 180 met een zekerheid van 92%. Bron: Facebook Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties