Ben Maher - Explosion
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Ben Maher - Explosion FEI European Championships 2019 © DigiShots

Willy Wijnen gehuldigd met Longines WBFSH Breeders Award

Fokkerij
Advertisement
Het KWPN staat bovenaan de WBFSH ranking bij zowel spring- als dressuurpaarden. De door Willy Wijnen gefokte Chacco Blue-zoon Explosion W heeft in de individuele ranking over 2019 de leiding in handen. Daardoor mocht Wijnen dit weekend in Lyon tijdens de Wereldbekerwedstrijd een Longines horloge in ontvangst nemen.

Vele successen

Explosion W (v. Chacco Blue) schreef dit jaar met Ben Maher in het zadel vele internationale successen op zijn naam. In de Grote Prijs van Aken werd de ruin derde. Tijdens de Olympische Spelen legde de combinatie het beslag op het zilver. Wijnen werd eerder dit jaar gehuldigd als KWPN Fokker van het Jaar.

Mooi feestje

‘Om te beginnen, vond ik het heel mooi dat de voorzitter van het algemeen bestuur, Andries van Daalen, tijdens de huldiging aanwezig was’, vertelt Wijnen enthousiast. ‘Het was heel mooi georganiseerd en ik vond het hartstikke leuk. Een geweldige eer om daar te staan, het is echt top als je dit als fokker mee mag maken. Mijn zoons zijn nagevlogen voor de huldiging en ook mijn vrouw Betsie was erbij, we hebben een fantastisch mooi feestje gevierd. Je kunt thuis wel navertellen hoe het was, maar het is veel leuker om dit met je kinderen samen mee te maken.’ Vervolgt de fokker.

Veel karakter

Wijnen had Exploision W tot zijn zevende levensjaar in eigendom. Waarna hij de ruin liet opleiden door Mariëlle de Veer. ‘Hij had heel veel karakter en was in het begin niet de simpelste. Toen hij ruin was, werd hij al een beetje relaxter. Het hengst zijn zat hem in de weg. De paarden uit deze bloedlijn zijn niet altijd simpel, maar ze hebben allemaal een behoorlijke drive. Explosion is een topatleet, hij wil er overheen, en hij kan er overheen. Daarbij zit zijn lichaam hem nooit in de weg. We volgen hem op de voet. In Aken zijn we geweest en ook in Rotterdam hebben we hem drie dagen zien springen. Over twee weken gaan we naar Praag voor de finale van de Global Champions Tour. Ik vind het heel mooi om hem regelmatig te zien en heb een heel fijn contact met Ben Maher. Gisteren had ik hem aan de lijn, toen zei ik nog: jij hebt al zes Longines-horloges, maar nu heb ik er ook een!’, sluit Wijnen grappend af. Bron: KWPN Foto: Digishots