Fokkerij

Emmelie Scholtens en Desperado staan op de startlijst van de Wereldbekerkwalificatie van Jumping Mechelen (Foto: Digishots)
  • aangepast 14 juli 2021 17:48

Jumping Mechelen van start

Van tweede Kerstdag tot en met 30 december wordt in Mechelen de hoogmis van de Belgische paardensport georganiseerd. Jumping Mechelen is de traditionele afsluiter van een steeds langer wordend seizoen waar indoor en outdoor competities naadloos in elkaar overlopen.

Drie Wereldbekerkwalificaties

Met maar liefst drie wereldbekerkwalificaties (Dressuur, Springen en Vierspanrijden) en de finale van de  Jumping Ponies’ Trophy op het programma, belooft Mechelen de komende dagen sport van de bovenste plank.

Donderdag: voor de kinderen

Ook dit jaar mogen de kinderen het feestje op gang trappen. We starten op donderdag met een spetterende JM Kids Day. Vergeet zeker niet om je stembanden te smeren want niemand minder dan de sterren van Like Me zullen een spetterend optreden verzorgen. Wanneer de kids huiswaarts keren na een dag vol shows, ponywedstrijden en demo’s, wordt het Belgisch Indoorkampioenschap verreden. Donderdagavond kan je ook genieten van een indoor eventingwedstrijd. Dit gloednieuwe event zal gegarandeerd voor spektakel zorgen.

Vrijdag: fokkerij

Vrijdag staat grotendeels in het teken van de fokkerij. In de New Year Arena kan je genieten van de finale vrijspringen voor 2-jarige paarden en wie weet een toptalent op de kop tikken tijdens de aansluitende veiling. De Christmas Arena vormt het strijdtoneel van de hengsten met de proeven voor 6- en 7-jarige dekhengsten en de Leon Melchior Sires of the World. Afsluiten doen we met de BMW Masters.

Zaterdag: dressuur

Dressuurliefhebbers moeten zeker voor de dagsessies van zaterdag en zondag naar de Nekkerhal afzakken. Dan kan je o.a. genieten van een CDIW Intermediaire I en de FEI Dressage World Cup. Op zaterdag staan er ook twee 5*-jumpingwedstrijden en een Grote Prijs op het programma. Op zondag kan je genieten van de FEI Wereldbeker Vierspan (Warm Up), de Grote Prijs Sport Vlaanderen (Jumping) en een onvergetelijke Fancy
Dress competitie.

Maandag: wereldbekerkwalificaties vierspan, en jumping en finale Jumping Ponies

Maandag sluiten we groots af met 3 internationale topevents: de finale van de FEI Jumping Ponies’ Trophy, de FEI Wereldbeker Vierspan en de FEI Wereldbeker Jumping.

Handige links

Voor iedereen die in deze dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw niets te doen heeft, is het een aanrader naar Mechelen af te reizen en het evenement live bij te wonen. Lukt dat niet? Dan is de livestream van Clip My Horse een mooi alternatief. Hieronder een aantal handige links: Website Jumping Mechelen Livestream ClipMyHorse.tv   Bron: Jumping Mechelen / Hoefslag Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties