Andreas Helgstrand
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Andreas Helgstrand FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Andreas Helgstrand koopt paradijs in Florida

Fokkerij
Advertisement
Helgstrand Dressage heeft een contract getekend voor een nieuw onderkomen in Wellington. Windsome Farms wordt de prachtige faciliteit genoemd met vier meren en ruimte voor maar liefst 52 paarden. Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend over het fokken en verkopen van paarden.

Historische eigenaar

De deal zal naar verwachting begin 2020 worden afgerond en dan wordt Helgstrand Dressage de historische eigenaar van het paradijs in Wellington, Florida. Windsome Farms is een uitzonderlijke faciliteit en veel Olympische ruiters hebben hier door de jaren heen getraind.

25 Miljoen

De boerderij is gebouwd in 1995 en is eigendom van een zakenman uit Houston die de stal al tien jaar probeert te verkopen. De accommodatie was oorspronkelijk te koop voor $62 miljoen in 2009, maar de prijs werd gehalveerd in 2014. De laatst gevraagde prijs van de boerderij is $25 miljoen. Helgstrand Dressage heeft al 16 paarden in Wellington.

Omzet

De hoofdaandeelhouder van Helgstrand Dressage is Waterland Private Equity, waarmee Helgstrand begin 2018 een overeenkomst is aangegaan. Helgstrand Dressage werd opgericht in 2008 en heeft een jaaromzet van bijna dan 500 miljoen Euro. Bekijk de foto’s hier. Bron: Tidningen Ridsport Foto: Digishots