Anke Kuppens - Rinske S
Europees Kampioenschap Jonge Paarden 2017
© DigiShots
Anke Kuppens - Rinske S Europees Kampioenschap Jonge Paarden 2017 © DigiShots Foto: Digishots

Alrako KFPS selectie Bavel: Anke Kuppens oppermachtig

Fokkerij

Zondag 13 juni deden 40 combinaties mee aan de selectiewedstrijd in Bavel voor het Dressuurkampioenschap Friesch paard. Anke Kuppens wist in het Z1 te winnen met Wubbo (Bartele 472) en won beide Z2-proeven met Rinske S. Ster Sport AA (Teeuwis 389).

Advertisement

Rinske was in 2017 ook kampioen bij de Pavo Fryso Bokaal bij de vierjarige merries.

Ook Debby de Graaf haalde een dubbele overwinning met haar Drys Galloper (Omer 493), die zich de afgelopen weken van de beste kant laat zien. Daarmee verstevigde Debby haar toch al mooie positie

Klasse B

De B-dressuur kende in de twee proeven dezelfde koploper: Lindsey Vandamme met Ela van de Demro Stables (Tsjalle 454). In de M2 sloeg Michele Lancee-Klip een dubbelslag met Milanco’s Yme Ids (Hessel 480), die in 2019 Europees kampioen bij de vierjarigen werd.

L1 en M1

In de M1 was de strijd spannend. Myrthe Gierink wist met Minke Van Sluis 13 Ster AA (Brandus 345) een proef te winnen voor Fabienne Burhs met Wytze van de Voortsche Hoeve (Beart 411). De tweede proef was voor Elvira Deijkers met Lykle fan Meren-State (Tsjalle 454), gevolgd door Myrthe en Minke op de tweede plaats.

In de L1-dressuur was het dringen in de top. Met scores die dicht bij elkaar lagen wist Carla Gaal met Benthe de eerst plaats te bereiken met 204 punten. Dezelfde score zette Elise Volkaerts met Hanne G. (Tietse 428) neer en dat bracht haar op kop bij de tweede proef.

Bron: Phryso

Foto: Digishots