Fokkerij

Denis Lynch - Rubens LS la Silla Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots
  • aangepast 14 juli 2021 17:13

KWPN erkent topspringhengst Rubens LS La Silla

Rubens LS La Silla (v. Rebozo LS), die springt op 1.60 meter-niveau is erkend bij het KWPN. De hengstenkeuringscommissie had de hengst voorgedragen aan het Algemeen Bestuur en dat advies is overgenomen.

Conor Swail en Denis Lynch

De 15-jarige Rubens LS La Silla springt al meerdere  jaren op het allerhoogste niveau, onder meer met Conor Swail en Denis Lynch. Hij won onder andere de Grand Prix van Tryon, La Coruña en Langley en werd tweede in de Grand Prix van Wellington.

Topouders

De 15-jarige Rubens LS La Silla heeft een bekende vader: Rebozo LS La Silla (v. Dollar de la Pierre) sprong op de Olympische Spelen in Londen onder het zadel van Rodrigo Pessoa. Rebozo en en Pessoa werden ook 4de op de individuele finale op het EK in Lexington en 4de met het Braziliaanse team. De moeder van Rubens LS La Silla is Scapino Chanel (v. Cash) sprong ook op 1.60 meter-niveau onder Gerardo Tazzer. De combinatie vertegenwoordigde Mexico op  de Olympische Spelen in Atlanta. Na haar sportcarrière bracht zij maar liefst 3 goedgekeurde zonen en 3 kinderen die op 1.60 meter-niveau sprongen. Bron: KWPN Foto: DigiShots  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties