Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vier nieuwe Stermerries bij keuring Stal Spliethof

Fokkerij

Op de nieuwe, strakke bodem van de buitenbak bij Spliethof Paarden in Bladel was het prettig keuren voor Sabien Zwaga, Jan Hellinx en Jolanda Slootjes. Zij konden vier tweede premie Sterren toekennen.

Advertisement

Ise van het Binnenveld (Nane 492 x Dries 421) werd in 2018 al veulenkampioen op de keuring in Kronenberg. De nu 3-jarige stapte met veel veer en draafde met een mooie houding en goed op eigen benen.

De 6-jarige stamboekmerrie Wepke van de Terp (Epke 474 x Feitse 293) heeft een edel hoofd en lange manen. De stap ging haar soepeltjes af waarmee ze een upgrade naar tweede premie Stermerrie kreeg.

Genen

Erwin Spliethof kocht Hadewey van de Heikant (Menne 496 x Stendert 447) aan. Met een Kroonmoeder en Modelmerries als oma en overgrootmoeder, heeft Hadewy sterke genen meegekregen. Hadewey is correct gebouwd en stapte goed door haar lijf. In het begin had ze wat moeite met de balans in draf, maar dat werd gaandeweg beter.

Isabel-K (Jouwe 485 x Dries 421) van J. Stadhouders komt uit dezelfde lijn uit stam 25 als Hadewey van de Heikant. De luxe en fraai belijnde Isabel stapte prima, al mocht ze iets meer rijzen in het front.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Phryso

Foto: Shutterstock