Fokkerij

Foto ter illustratie (Foto: Letty Donselaar)
  • aangepast 30 juni 2021 15:03

Action Quality Amadeus Tuigpaard van het Jaar 2020

Op de Nationale Tuigpaardendag wordt elk jaar de titel Paard van het Jaar toegekend aan een tuigpaard dat zich heeft onderscheiden in de fokkerij of in de sport. Vorig jaar was er geen Nationale Tuigpaardendag waardoor de titel in 2019 voor het laatst is toegekend. Dat was de 25ste keer dat deze titel werd toegekend. De 26ste titel is voor Action Quality Amadeus (Saffraan x Manno) van Leendert Veerman. De vos behaalde deze titel op basis van zijn zeer bijzondere sportprestaties, waarmee hij maar liefst 699 winstpunten verdiend heeft.

Drafvermogen

In handen van Leendert Veerman behaalde de statige en altijd showende vos naast een groot aantal winstpunten, ook vele kampioenschappen. Zowel in het enkelspan als in diverse meerspan rubrieken. In de damesrubriek was de reservetitel ook enkele keren voor hem. Hij draait elk seizoen in de top mee en dit jaar zal hij zijn geweldige drafvermogen (dat hij met veel zweefmoment, veer en dans toont) weer op de concoursvelden laten zien.

Stal Veerman

Henri Kruidhof uit Rouveen fokte de op 23 april 2005 geboren vos uit de stermerrie Tamara, een dochter van Manno. Grootmoeder Mila is een ster preferente dochter van Cambridge Cole. Kruidhof verkocht de als veulen reeds opvallende vos aan Veerman, die daarmee een topper van uitzonderlijk formaat naar zijn stal haalde. Amadeus is altijd bij Veerman gebleven en op zijn stal uitgegroeid tot een tuigpaard van bijzondere klasse.   Bron: KWPN Foto: Letty Donselaar

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties