Fokkerij

Mark de Groot - Idol KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots (Foto: Digishots)
  • aangepast 29 juni 2021 20:41

Interessante tuigpaardsport op CH Eext

CH Eext had het publiek veel te bieden wat tuigpaardensport betreft. Naast de competitierubriek en de Klavertje Drie rubriek waren er nog een aantal interessante enkel- en tweespanrubrieken.

Lage limietklasse

De lage limietklasse kende een mooie kopgroep en een vijftal paarden kreeg een herkansing. Daarbij moest KWPN hengst Idol (v. Manno) zijn koppositie afstaan aan Renvyle Imondro (v. Cizandro). Hij werd gereden door Lambertus Huckriede. Oorzaak hiervan was dat Idol, die  een super eerste omloop liep, bij herkansing wat terug viel en aan luchtigheid en front verloor. Daarentegen bleef de met veel expressie bewegende Imondro onverstoorbaar van de vloer bewegen en trok zich nergens wat van aan. Harry van Middelaar stuurde de ruim bewegende Image HBC (v. Ditisem) naar de derde plaats, net voor de deftige en actievol bewegende Heraut (v. Bentley VDL).

Hoge limietklasse

In de hoge limietklasse was er bij herkansing ook een wisseling van de voorlopige koppositie. Gardenia HBC (v. Victory) maakte plaats voor KWPN hengst Dylano (v. Plain's Liberator) en Mark de Groot. Gardenia is een paard met veel kracht in haar bewegen, maar werd op de zandbodem wat zwaarmoedig. Dylano bleef onder deze omstandigheden wel lichtvoetig en met een heel verfijnd front doortreden. Er was weinig verschil tussen de derde en de vierde plaats. El Nino B (v. Atleet) eindigde uiteindelijk derde, gevolgd door Havana (v. Bentley VDL).

Speels

In de ereklasse ging de overwinning naar de KWPN hengst Fantijn (v. Patijn) met Linda Boelens aan de leidsels. Patijn leek nog wat speels, maar zijn manier van bewegen is op dit moment al erg bijzonder. Lambertus Huckriede eindigde als tweede met Business (v. Vlasco). Equifirst Amadeus (v. Saffraan) bood echter goede tegenstand, maar moest genoegen nemen met de derde plaats.

Vier van de zeven

De rubriek tweespannen was met zeven spannen goed gevuld. Vier paarden kregen een tweede kans. Leendert Veerman nam met zijn heel fraai showende Equifirst vosblessen Amadeus en Eribo (v. Manno) de winst mee naar huis. Derk Jan Mekkes wist zijn chique en lichtvoetig bewegende vossen Bentley VDL (v. Larix) en zoon James gaandeweg de wedstrijd tot een fraaie eenheid te formeren en kreeg daarom de arbiter mee die moest kiezen tussen zijn span en Haarsma's Celebration (v. Manno) en Imposant (v. Eebert). Marcel Ritsma werd vierde met de actievol bewegende Gerran PSH (v. Atleet) en Ivo PSH (v. Saffraan).

Twee prijzen

Vier van de zeven dames kregen een herkansing in de rubriek eenspannen gereden door dames. De keurige verrichting van Brandy (v. Uromast) die door Ineke van der Meulen/Haarsma heel goed overkeek en zich heel makkelijk showde was goed voor het oranje lint. Voor haar was ook de extra prijs voor het schoonste geheel. Daarna moest de arbiter er aan te pas komen en die plaatste de best bewegende Renvyle Imondro met Anneke Huckriede voor El Nino B met Linda Boelens.  Plaats vier was voor Havana met Hanneke Mekkes.   Bron: KWPN Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties