Fokkerij

Sexy Barones
  • aangepast 29 juni 2021 18:38

Sexy Barones verdient hoogste score tijdens NRPS thuisinspectie

Het NRPS is afgelopen seizoen door het hele land thuisinspecties gaan uitvoeren. De reguliere keuring was niet mogelijk. Door de thuisinspecties konden driejarige en oudere merries een predicaat verhoging verdienen.

Elite

In totaal zijn rond 220 dieren geïnspecteerd. Een eerste premie ging naar 83 veulens; van de 3-jarige en oudere zijn er 66 ster geworden en 25 voorlopig keur. Het keurpredicaat kwam op naam van dertien merries, en twee merries zijn nu elite: de pas vierjarige rijpaardmerrie Lots of Love Lariena JVR (v. Johnson) en de vijftienjarige ponymerrie en hengstenmoeder Fenne Fortuna (v. Manpower Ludinga).

80 punten

De allerhoogste cijfers van dit seizoen waren voor de 3-jarige valkkleurige rijpaardmerrie Sexy Barones (v. All At Once). Het exterieur was goed voor 82, en het is dat ze voor de stap "maar" 73 kreeg. De draf en houding werden beide beloond met 83 en dat gaf 80 als gemiddelde.

84 voor exterieur

Een plaatje van een ponyveulen was McFlurry (v. FS Mr. Right). Hij kreeg onder meer 80 voor de draf (gemiddeld 78) en het hoogste cijfer voor exterieur: 84. Moeder Penny de L'Eguille (Priory Firelight II) is een New Forest pony die Z1 dressuur, M springen en L eventing heeft gelopen onder het zadel van Marleen Schmitz, en enkelspan Z aangespannen met Ineke Schmitz. Fokker en eigenaar Hellen Schmitz uit Herveld. Voor alles 80 kreeg de sterke 10-jarige rijpaardruin San Marino (v. Sorento). Bron: Persbericht Foto: NRPS

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties