Sanne Paulissen met In De Bream’s Ipacha
Sanne Paulissen met In De Bream’s Ipacha Sen Fotografie

Subtop | Sanne Paulissen sluit ZZ-Zwaar debuut succesvol af: “Onze eerste score voor het NK is binnen!”

Dressuur Subtop

Sanne Paulissen wist haar ZZ-Zwaar debuut met In De Bream’s Ipacha (v. Apache) succesvol af te sluiten. Op de subtopwedstrijd in Nederweert werden ze in beide proeven tweede met 65,50% en 68,86%.

Advertisement

Gebruiksaanwijzing 

Familie Paulissen kocht hun merrie toen ze vier jaar oud was. “We hebben samen het hele proces doorlopen van de B naar het ZZ-Zwaar. In het begin was het moeilijk om de klik te vinden met elkaar. Nu in het hogere werk komt ze meer tot haar recht en zijn we een echt team geworden. Ik heb haar gebruiksaanwijzing gevonden en ze blijft een sensibele merrie. Ipacha heeft de kwaliteiten voor het hogere werk en is daarnaast ook nog eens een plaatje om te zien”, vertelt Sanne. 

NK Dressuur

“Het was voor zowel mij als voor haar de eerste keer in het ZZ-Zwaar. Ik vond het zelf wel even spannend toen ook de eerste proef in reed. De proef was foutloos, maar ik was wel wat gespannen omdat ik het zo graag goed wilde doen. In de tweede proef was de spanning eraf en kon ik er aan rijden. Van één jury kregen we al een score van 70%, dat vond ik heel gaaf en dat smaakt ook zeker naar meer. Stiekem had ik de 68% wel een beetje als doel gesteld. Het is dan ook super dat we nu al één score hebben behaald voor deelname aan het NK.”

‘Het moet eruit zien dat het paard het zonder druk doet’

De combinatie scoorde meerdere achten voor zowel het binnenkomen, halthouden en achterwaarts gaan. “We gaven meteen al een goede eerste indruk af. Ze heeft heel veel aanleg voor de pirouettes en dat is wel een van onze hoogtepunten. Ik ben voor het harmonieus rijden, het moet eruit zien dat het paard het zonder druk doet en er plezier in heeft. Dat zien de juryleden ook en daar kijken we goede punten voor. Foutloos rijden is iets waar we op scoren en nu ik weet dat we het kunnen wil ik de volgende keer met wat meer afdruk rijden. Het eerste doel is gelukt en nu moet er wat meer expressie bij.”

Korte en lange termijn doel

Vorig weekend kwam de combinatie aan de start in Duitsland op het Schloss Wickrath Dressage. “We kregen en gastlicentie en wonnen met een 8 tussen de Duitsers. In de S* op ZZ-Z/Lichte Tour-niveau werden we zesde in onze leeftijdscategorie. Ik probeer een paar wedstrijden in Duitsland mee te rijden en toen dat lukte dacht ik, dan kunnen we in Nederland ook ZZ-Zwaar rijden. Het korte termijn doel is het NK en als dat lukt wil ik daarna over naar de Lichte Tour. Internationaal rijden lijkt me super gaaf. Voor de lange termijn kijk ik uit naar de U25. Ik word dit jaar 22 en heb dus nog even om ons daar op voor te bereiden. Ik train voornamelijk met mijn ouders, maar zal ik de toekomst wel instructie gaan zoeken als het met school rustiger is. Ik volg de laatste vakken van de bachelor fiscale economie en ik krijg het gelukkig goed gecombineerd met de sport”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Sen Fotografie