Diana van de Bovenkamp met Excellent Black
Diana van de Bovenkamp met Excellent Black

Subtop | Diana van de Bovenkamp en nieuwe troef Excellent Black winnen K&U U25: “De EK observaties zijn het doel”

Dressuur Subtop

Diana van de Bovenkamp en Excellent Black (v. Painted Black) staken met kop en schouders boven de concurrentie uit op de K&U wedstrijd in Bergschenhoek. Ze wonnen hun tweede wedstrijd in de U25 met 68,42%.

Advertisement

Positief jurycommentaar

Diana vormt sinds een klein halfjaar een combinatie met de voormalig EDS-veilingtopper Excellent Black. “We hebben nu drie wedstrijden gereden en dat gaat hartstikke goed. De eerste keer reden we Intermediaire II (67%), vorige week wonnen we de U25 met 69% en dit was onze eerste buitenwedstrijd. Het ging best wel goed en ik was blij met het gevoel die hij gaf. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, maar alle drie de juryleden gaven veel positief commentaar over het mooie ontspannen beeld. Na de proef heb ik de jury nog gesproken en die gaf aan dat we nog veel hoger kunnen scoren als de foutjes eruit zijn.”

Stal van Silfhout

“Excellent Black is hier gefokt en in de Grand Prix uitgebracht door zijn vorige eigenaresse. De huidige eigenaresse woont in Schotland en heeft hem in training gezet bij Stal van Silfhout. Ik ben heel blij dat ik hem mag rijden en de eigenaresse vindt het heel fijn dat het zo goed gaat. Ik kon er vrij snel makkelijk mee weg rijden. Hij is goed te bewerken en kijkt nergens naar. Op het moment dat ik de ring in rij is hij volledig gefocust op mij en dat maakt dat ik wel zelfverzekerd de proef in ga. Hij heeft elke dag goede zin en op wedstrijd gaan vindt hij ook heel gezellig. Het waaide buiten flink, maar hij bleef zijn ding doen.”

NK Dressuur

“Excellent Black heeft drie hele fijne gangen en kan voor alle onderdelen hoge cijfers scoren. De piaffe en passage zijn echt goed en hij springt mooie rechte series. In de pirouettes en in de eners kregen we deze keer helaas een fout. Dat was stom, want het is bevestigd en makkelijk om door te rijden. Ik krijg de kans om met hem de EK observaties te rijden en we hebben nu de benodigde scores om internationaal te starten en voor deelname aan het NK. Dat is wel heel leuk, ik zal ook mee doen aan CDI Exloo, het NK en Geesteren. Mijn eigen paard Badr wil ik ook gaan starten in de U25. We hebben al redelijke scores gereden in de Intermediaire II en zijn aan het doortrainen naar meer onder begeleiding van Alex. Ik heb er zin in en ben blij met deze gave kans!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Diana van de Bovenkamp