Afbeelding

Shenna-Lynn Verhoorn: “De wedstrijden gaan boven verwachting goed”

Dressuur

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Shenna-Lynn Verhoorn en Valley. Ondanks dat de combinatie in de afgelopen zeven jaar te maken heeft gehad met hobbelige wegen, kunnen ze niet meer zonder elkaar en ligt plezier maken hoog in het vaandel. 

Advertisement

Advertentie 

“We zochten destijds een braaf paard waar ik makkelijk mee kon springen en crossen en waar mijn moeder dressuur mee kon rijden”, steekt de amazone van wal. “Bij de bezichtiging stonden er drie paarden in de paddock. Ze waren alle drie donker gekleurd, maar één daarvan keek ons heel ondeugend aan. Mijn moeder zei direct: ‘Als dit het paard van de advertentie is, gaat ze met ons mee!’, en dat bleek zo te zijn. Het was echt liefde op het eerste gezicht dus.”

Blessure

Ondanks de liefde op het eerste gezicht, heeft de combinatie wel te maken gehad met tegenslagen. “Inmiddels is Valley negentien jaar en heeft hij twee jaar geleden stamceltherapie gehad vanwege artrose in zijn voet. Vervolgens kreeg ze een peesblessure in haar andere voorbeen, maar ondertussen is ze weer topfit. In de periode dat ze revalideerde wilden we graag zorgen voor afwisseling en zijn we begonnen met vrijheidsdressuur, zodat ze beweging kreeg en wat hersenwerk had. Vanuit daar zijn we ook grondwerk op gaan pakken, wat we allebei erg leuk vinden.”

Spieraandoening

“Voor haar blessure heb ik veel gesprongen en gecrost, helaas doen we dit nu niet meer. Dit heeft te maken met haar blessureverelden, maar ook omdat ik een spieraandoening heb: myotone dystrofie. Mijn spieren hebben een hogere spierspanning en een langzaam toenemende spierzwakte. Op het moment dat ik moe ben, heb ik minder controle over mijn lijf en kan ik zo van mijn paard vallen. Onze Valley is gelukkig braaf en reageert door ons grondwerk ook heel goed op mijn stem. Ik heb vaak veel pijn en dan is zij mijn beste medicijn, lekker tutten of gewoon bij haar in stal zitten en knuffelen is al heen fijn.”

Boven verwachting

Eind augustus was de combinatie weer voor het eerst in lange tijd in de dressuurring te vinden. “Ondanks dat dit voor ons wel echt een uitdaging is omdat bij spanning mijn spieren sneller verkrampen en Valley hier dan weer gespannen en onzeker van wordt, gaan onze wedstrijden tot nu toe boven verwachting dus daar ben ik heel trots op. Na zeven jaar kunnen we wel zeggen dat we kunnen lezen en schrijven met onze Valley. Samen zwemmen, los mee in het bos, waar we haar ook mee naartoe nemen; ze is overal net zo betrouwbaar en geniet net zoveel als wij.”

Toekomst

“We kunnen ons geen fijner en knapper paard wensen”, sluit Verhoorn af. “Wat de toekomst ons nog mag brengen weet ik niet. Voor nu vinden we het leuk om te trainen voor onze wedstrijden en naar het bos en het strand te gaan. Uiteraard blijven we onze avonturen en belevenissen delen op insta, zowel de ups als de downs.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Shenna-Lynn Verhoorn