Cathrine Dufour (DEN) - Vamos Amigos
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Cathrine Dufour (DEN) - Vamos Amigos ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

Catherine Dufour’s Vamos Amigos terug naar eigenaresse Annabella Pigdley

Dressuur

De tienjarige bruine Vitalis-zoon Vamos Amigos is teruggekeerd naar de stallen van de Britse eigenaresse Annabella Pidgley. Catherine Dufour leidde de ruin op en kende vele successen met hem. Zo wonnen ze individueel zilver op het WK en scoorden ze een hattrick in Aken.

Advertisement

Nieuw hoofdstuk

Catherine schrijft op haar social media: “Het is tijd voor onze speciale Vamos Amigos om naar Engeland te gaan om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen met eigenaresse Annabella. Het was een genoegen om hem te trainen en hij heeft mij naar het WK in Herning gebracht. Hoewel hij erg gemist zal worden bij ons op stal, kijk ik er echt naar uit om Vamos en Annabella te gaan trainen. Ik ben ook zo blij dat ik hem regelmatig kan zien en ik weet dat hij het goed gaat doen op zijn nieuwe stal. Bedankt voor alles Vamos, je hebt me de meest fantastische ervaringen gegeven die ik nooit zal vergeten.”

Hattrick in Aken

De combinatie. wist in de twee jaar dat ze uitkwamen op het internationale toneel vele successen te behalen. Van de negentien internationale wedstrijden wonnen ze er zes. In Aken scoorden ze zelfs een hattrick met ruim 88% in de kür op muziek. Daarmee bewees Vamos een sterke kandidaat te zijn voor het WK. Op het WK in Herning wonnen ze twee keer individueel zilver en teamgoud. 

Begeleiding

Catherine gaat de eigenaresse begeleiden om een goed team te worden met Vamos. Annabella schrijft op haar pagina: “Vamos heeft ongetwijfeld al een indrukwekkende carrière achter de rug. Ik kan Catherine niet genoeg bedanken voor de ondersteuning van de volgende stap voor hem, en om de mogelijkheid te hebben om op een paard als deze te rijden. Hij is een heel bijzonder paard en ik kijk er naar uit om hem beter te leren kennen onder de supervisie van Catherine. Welkom thuis Vamos!”

Meer talent op stal

Annabella won deze zomer individueel zilver bij de junioren met haar Espe, waarmee ze ook wordt begeleid door Dufour. Daarnaast heeft ze ook Charlotte Dujardin’s voormalige Grand Prix-paard Gio op stal. Annabella komt met hem uit in de Zware Tour en won de Intermediaire II met 79% op de Britse kampioenschappen.

Bron: Catherine Dufour / Annabella Pidgley