Team The Netherlands
v.l.n.r. Alex van Silfhout, Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Thamar Zweistra, Marieke van der Putten
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Team The Netherlands v.l.n.r. Alex van Silfhout, Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Thamar Zweistra, Marieke van der Putten ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Foto: DigiShots

WK Herning | Alex van Silfhout: “Veel complimenten gehad over dit team” *video*

Dressuur WK Herning

Claartje van Andel blikt met Alex van Silfhout terug op de landenwedstrijd in Herning. Een tevreden bondscoach, met de vijfde plaats heeft Nederland zich weten te kwalificeren voor de OS in Parijs.

Advertisement

De jongens

Maar Alex is ervan overtuigd dat er rek zit in dit team. Ook is hij ‘de jongens’ niet vergeten. Hiermee worden uiteraard Hans Peter Minderhoud en Edward Gal bedoeld, die beide aanwezig zijn in Herning om met Emmelie te trainen. “En daarbij denk ik dat ze mij missen”, grapt Alex.

Jong fris team

“Maar even serieus”, vervolgt de bondscoach. “Ik heb heel veel complimenten gehad van collega’s, jury’s en anderen, ook vanuit het buitenland, over het team waarmee we aan de start zijn verschenen. Een jong fris team wat nog heel veel potentie heeft om door te groeien. Eigenlijk alle vier de combinaties kunnen nog beter.”

Bekijk de complete video