Isabell Werth - Satchmo
Clinic Hoefslag - Isabell Werth 2020
© DigiShots
Isabell Werth - Satchmo Clinic Hoefslag - Isabell Werth 2020 © DigiShots © DigiShots

Isabell Werth’s Satchmo overleden

Dressuur

Isabell Werth heeft afscheid moeten nemen van Hannoveraan Satchmo (v. Legat x), zo meldt Eurodressage op haar website. De ruin is 28 jaar oud geworden. 

Advertisement

Vertrouwd gevoel

In 2016 ging de Duitse FN langs bij Werth en Satchmo, die op dat moment van zijn welverdiende pensioen genoot. De amazone beleefde met Satchmo grote successen, waaronder het teamgoud op de Olympische Spelen in Hongkong, waar de combinatie bovendien individueel de zilveren medaille won. In 2006 was er tijdens de Wereldruiterspelen teamgoud, individueel pakten ze in de Special het goud en in de Kür het brons. In de video vertelt Werth dat ze van geen enkel paard zo vaak is afgevallen als van haar Satchmo, maar dat hij haar later zo’n vertrouwd gevoel gaf, dat ze hem kort voor haar bevalling nog durfde te rijden. 

Unieke ervaring

“Een dag geleden was je gelukkig in het land met je geliefde Kelly toen ik op weg was naar het trainingskamp van het Wereldkampioenschap in Herning”, vertelt Werth aan Dressursport Deutschland. “Het was zo leuk je te zien. De WEG 2006 kwam terug in gedachten. Ik heb daar zo’n unieke ervaring gehad. Zulke emoties. We hadden er genoeg, terugkijkend. Dat ik op dit beslissende moment bij je kon zijn, valt me zwaar na 25 jaar samen delen. Goede reis, jij buitengewone, geniale vechter en bedankt voor alles.”

Bron: Eurodressage/ Pferd-Aktuell / Dressursport Deutschland/ Hoefslag