Pem Verbeek met Giovanni de La Fazenda
Pem Verbeek met Giovanni de La Fazenda Foto4U

Subtop | Pem Verbeek wint KNHS-Anemone Horse Trucks Cup: “Het klikt heel goed met Giovanni de La Fazenda”

Dressuur

Op de vierde competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup in Wezep kwam Pem Verbeek voor het eerst aan start op een kadervormingswedstrijd bij de Young Riders met haar nieuwe paard Giovanni de La Fazenda (v. Don Schufro). Ze wisten de proef royaal op hun naam te schrijven met 67,26%.

Advertisement

Achten

Pem is sinds een maand een combinatie met de ruin. “Ik kon de landenproef fijn doorrijden zonder grote fouten. Er zaten hier en daar nog wel wat afwerkingsdingetjes in, maar dat is ook niet zo  raar als je zo kort een combinatie bent. Het gehele beeld is fijn om naar te kijken. We kwamen fijn door de draftour heen en ook in de galop maakten we geen groten fouten. Ik mag er zelf nog wel iets meer aan rijden, maar het leverde nu al wel meerdere 8’en op.”

Ervaring op doen

De combinatie kreeg ook 8’en voor de wissels. “De juryleden waren heel positief en schreven ‘talentvolle combinatie, gaaf paard en gaat stoer over de benen’. Pem vertelt “De familie Rockx heeft gevraagd of ik hem dit seizoen wilde uitbrengen en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ik ga dit seizoen met hem ervaring op doen bij de Young Riders en we bekijken rustig wat op ons pad komt. Het klikt heel goed samen en ik voel steeds meer tijdens het rijden dat hij naar me toe komt. Ik krijg hem steeds meer stukken heel goed voor elkaar en dan voelt hij super stoer. Hij heeft een enorm sterk achterbeen wat zorgt voor een mooi gedragen beeld. De series en pirouettes kan hij heel mooi, maar daar mag ik zelf nog wat zekerder in zijn.”

Tweede paard

De amazone heeft sinds januari een nieuwe merrie op stal staan, Noblesse van het Genelaar. “Ik les met haar bij Johan en ik wil dit seizoen gebruiken om de basis beter te bevestigen. Zo kwam het ter sprake dat Johan mij Giovanni aanbood. Ik heb haar één keer gestart op een kadervormingswedstrijd en dat leverde 65,5% op. Het is een heel goed paard en ik vind het zonde om haar mee te nemen als het nog niet helemaal af is. Nu kan ik met Giovanni op wedstrijd en zo valt het mooi samen”, is Pem enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Foto4U