Nicole Verschoor met Gentleman tijdens de subtopwedstrijd in Neerijnen
Nicole Verschoor met Gentleman tijdens de subtopwedstrijd in Neerijnen Foto4U

Subtop | Nicole Verschoor: “Ik bof met zo’n paard!”

Dressuur

Nicole Verschoor en Gentleman (v. Uphill) wisten de Intermediaire I in Neerijnen op hun naam te schrijven. De proef werd beloond met 67,87%. De combinatie richt zich nu op de Zware Tour.

Advertisement

Meer controle

De 23-jarige amazone vertelt “Hij liep echt super fijn en ik had veel meer controle. De vorige wedstrijd, It’s All Dressage in Zeeland, probeerde ik erachter te komen hoe ik hem het beste door een proef kan rijden. Nu viel alles op zijn plek. In het losrijden probeerde ik hem meer op het achterbeen te houden waardoor ik ook meer controle kreeg. Hij stond er veel scherper aan en ik had hem fijn voor elkaar. Gentleman kan heel eigenwijs zijn en snel zijn eigen plan trekken, maar hij liet zich nu goed rijden.”

Aanleg

De combinatie kreeg 8’en voor de series in galop. “Ik was heel blij dat het er nu eindelijk uit kwam. In de draftour kon ik hem ook goed op het achterbeen houden en van oefening naar oefening rijden. De jury schreef op het protocol ‘leuke combinatie en veelbelovend voor de toekomst’. Zo zie ik dat zelf ook dus dat is wel leuk. We zijn richting de U25 aan het trainen en ik merk wel dat dat verschil maakt in het hele rijden. Hij heeft veel aanleg voor de piaffe en passage en ik hoop dat in de toekomst te kunnen laten zien. Ik heb hem vier jaar geleden van Danielle Heijkoop gekocht en van het ZZ-Licht zelf opgeleid naar dit niveau.”

U25

“Zes jaar geleden reed ik met mijn vorige paard een clinic bij Danielle en daarna ben ik bij haar blijven trainen. Met dat paard ging het wat lastiger op Lichte Tour-niveau en zij had Gentleman staan. In eerste instantie dacht ik, jeetje moet ik hier wel aan beginnen? Hij is 1,80m groot, maar ik mocht hem een halfjaar proberen. Dat is goed bevallen en nu zijn we samen op weg naar het hoogste niveau. Gentleman is mijn tweede subtop-paard en hij geeft me het gevoel dat we heel veelbelovend zijn voor de U25. Ik had niet niet kunnen dromen dat het zo zou gaan. Ik hoop zo hoog mogelijk te kunnen eindigen met hem en de focus ligt eerst op de U25. Het doel is om binnen drie maanden Intermediaire II te rijden. Volgende week gaan we eerst nog van start in Houten om informatie te krijgen tijdens een outdoor meerdaagse”, vertelt ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Foto4U