Femke de Laat - Mission
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden
© DigiShots
Femke de Laat - Mission Selectie WK Jonge Dressuurpaarden © DigiShots DigiShots

Femke de Laat over Subli Competitie: “Echt genieten om met deze paarden te werken!”

Dressuur

Zondag ging het nieuwe seizoen van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden van start in Panningen. Tijdens deze eerste competitiewedstrijd liet Femke de Laat bij de vier- én vijfjarigen duidelijk haar visitekaartje achter. 

Advertisement

“Heel erg goed”

Bij zowel de rubriek voor de vier- als de vijfjarigen werd Femke door de jury bovenaan geplaatst. Bij de vierjarigen schreef ze met 77,40% de eerste plaats op haar naam met Misson (v. Eyecatcher). “De proef ging eigenlijk wel heel erg goed! Met hem zit ik ook in het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden, dus ik heb de tips van het eerste selectiemoment gisteren al even kunnen toepassen. Dat pakte heel goed uit! Er zaten nog wel wat kleine foutjes in, maar hij voelde heel erg fijn aan. Ik kon gisteren ook al mooi even oefenen voor woensdag, want dan is het tweede selectiemoment voor het WK. Ik merk echt dat de proeven beter gaan naarmate je er meer rijdt!”, vertelt ze.

Sterker maken

“Ik wil met Mission vooral nog gaan werken aan zijn uitdrukking in de draf. De keertwendingen en het achterwaarts waren ook nog niet vlekkeloos, dus dat verdient ook nog wat aandacht. Hij wil hem proberen in de trainingen wat sterker te maken, zodat dat in de proeven tot uiting komt!” 

“Zin om aan de slag te gaan”

Bij de vijfjarigen werd Femke met een score van 82,40% eerste met Nox (v. Furst Romancier) en met een score van 80,20% tweede met Nashville (v.Secret). “Ik rijd Nox pas een paar weken en hij is nog best groen, maar het is een heel talentvol paard! De proef verdiende qua afwerking zeker geen schoonheidsprijs, maar je zag wel echt hoeveel kwaliteit Nox heeft. Ik denk dat de jury deze keer dus vooral op de kwaliteit van de paarden heeft gelet. Met hem moet ik echt aan afwerking en controle gaan werken, maar ik was heel blij met hoe braaf hij was en hoe fijn hij aanvoelde. Ik heb heel veel zin om dit seizoen met hem aan de slag te gaan!”

Genoten

“Het klinkt misschien een beetje saai, maar ook Nashville is echt een geweldig paard. We hadden allemaal eigenlijk verwacht dat Nashville boven Nox zou eindigen, omdat de proef zo goed ging en alles klopte. Hij voelde fantastisch aan en ik heb er echt van genoten. Ik rijd hem al een jaar, dus wij zijn natuurlijk al veel meer een combinatie dan Nox en ik. Ook Nashville wil ik proberen nog wat sterker te maken, maar ik vind het voor die jonkies vooral belangrijk dat ze het werk leuk blijven vinden. Ze moeten blij zijn en graag voor je willen werken. Ik denk dat afwisseling in de training daarom heel belangrijk is”, vertelt Femke. 

Luxepositie

“Ze hebben alle drie een super goede instelling, dus het is echt genieten om met zulke paarden te mogen werken. Ik zit echt in een luxepositie! Ik zou het te gek vinden om met ze alle drie door te gaan naar de finale, maar dat is nog erg ver weg en ik vind het heel gevaarlijk om te zeggen, want je weet niet wat er nog aan concurrentie gaat komen. Ik ga er in ieder geval wel voor en het zijn alle drie heel complete paarden, dus het zou wel moeten kunnen!”, sluit ze hoopvol af. 

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit