Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

Wereldbekerwedstrijd Madrid l Zesde plek voor Thamar Zweistra

Dressuur

Tamara Zweistra en Hexagon’s Double Dutch schreven op de Wereldbekerwedstrijd vandaag in Madrid een zesde plek op naam, waarmee ze een tweede plek grepen in de tussenstand van de FEI World Cup Dressage. Denise Nekeman eindigde op de achtste plaats, Helen Langehanenberg won de klasse. 

Advertisement

Goede resultaten

Thamar Zweistra heeft zich dit seizoen op alle drie de Wereldbekerwedstrijden laten zien. In Madrid reed ze haar hengst Hexagon’s Double Dutch naar de beste klassering, de zesde plaats. De juryleden waardeerden de Kür op Muziek met een score van 75.880 procent. Ook een zevende plek in Lyon, vier punten in Herning en een tweede plek in Hongarije mocht Zweistra bij haar goede resultaten voegen. Er staan nog zes wereldbekerwedstrijden in Europa op de kalender, waaronder die in Amsterdam en Den Bosch. 

Denise Nekeman

Deze wedstrijd was de tweede Wereldbekerwedstrijd voor Denise Nekeman, die met Boston STH achtste werd met 74,87%. Hiermee staat ze op een 25e plaats in de tussenstand. Tussen Zweistra en Nekeman staat Remy Bastings met 20 punten op plaats 15. Dinja van Liere heeft dankzij de derde plaats in Herning, net als Densie Nekeman, 15 punten.

Bekijk de uitslag hier

Bron: KNHS

Foto: DigiShots