Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

Wereldbekerwedstrijd Madrid I Thamar Zweistra: “Het was moeilijk vandaag”

Dressuur

Dit weekend wordt de Wereldbekerwedstrijd dressuur verreden in Madrid, Spanje. Maar voor het niveau dat normaal op zulke wedstrijden gereden wordt, vielen de scores vanavond tegen. Frederic Wandres won met 71,895% en namen als Helen Langehanenberg, Morgan Morgan Barbançon, Thamar Zweistra, Denise Nekemans en Beatriz Ferrer-Salat konden daar niet aan tippen.

Advertisement

“Het ging niet zo fijn als in Lyon”, vertelt Thamar Zweistra aan Hoefslag. Daar behaalde ze een PR in de kür op muziek. “Het was moeilijk rijden vandaag. Double Dutch had last van spanning en daardoor ontstonden er kleine storingen. Het ging niet zo vloeiend als dat ik gewild had. Ja zag het bijvoorbeeld in de laatste middellijn.”

Niet de enige

“Hij is eigenlijk helemaal niet snel bang en ik weet ook niet zo goed waar het aan ligt. Maar we waren niet de enige, er waren veel paarden met spanning. Als je kijkt naar de kwaliteiten van de combinaties hier, dan vallen de scores tegen.”

Toch is Zweistra blij met hoe Double Dutch, ondanks de spanning, toch bij zijn werk blijft. “Ik mag niet klagen hoor. Als je kijkt hoe goed hij zijn werk blijft doen en dat je dan nog steeds 70+% rijdt, dat is fijn. Maar morgen gaan we voor een revanche”, zegt ze met een knipoog.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots