Melissa Janssen met Royal Rubinstein.
Melissa Janssen met Royal Rubinstein. Privébezit

Grand Prix-paard Royal Rubinstein naar Melissa Janssen: “Het leek te mooi om waar te zijn”

Dressuur

Het door David Engelen opgeleide Grand Prix-paard Royal Rubinstein (v. Rubin Royal OLD) gaat verder onder internationaal para-amazone Melissa Janssen. De amazone is in de wolken door haar nieuwe vriend.

Advertisement

Dreamy Boy in topvorm

Melissa geeft aan dat ze niet per sé op zoek was naar een nieuw sportpaard, maar dat ze wel in haar achterhoofd hield dat het misschien fijn zou zijn. “Ik wil gelijk even zeggen: er is niets mis met Dreamy Boy. Het gaat fantastisch en hij is in topvorm. Maar hoe fijn is het om een tweede wedstrijdpaard achter de hand te hebben? Je weet nooit wat er gebeurt. Ik heb ook Bailando nog, maar hij is op dit moment nog te jong en te onervaren om mee te gaan op wedstrijd. Maar goed, hoe groot is de kans dat je een goed para-paard gaat vinden?”

Geduldig en respectvol

Melissa kwam bij Royal Rubinstein terecht door gemeenschappelijke vrienden. Zij zijn ook vrienden van de oude eigenaar van Royal Rubinstein. Na het eerste contact is ze gaan kijken. “Dreamy en Bailando heb ik allebei van veulen af aan. Zij zijn heel geduldig en hebben veel respect voor mij. Het is altijd maar afwachten of een ander paard dat ook heeft. Royal had dit ook gelijk bij mij. Ik heb wel op meer paarden gezeten en dat is echt niet bij ieder paard zo.” 

Typisch mannenpaard?

Melissa had in eerste instantie niet gelijk verwacht dat de ruin zo goed bij haar zou passen. “Ik vond hem een typisch mannenpaard omdat hij zo groot is. Je kijkt er echt tegenop en verwacht dat hij moeilijk te rijden is. Zijn oude eigenaar ging erop en hij reed hem op twee vingers de baan rond. Toen wilde ik het ook wel proberen. Dat ging zo fijn en David begeleidde mij zo goed. Ik werd al heel snel verliefd. Eerst dacht ik dat het te mooi was om waar te zijn, dus ik ben er nog een tweede keer heen gegaan. Maar alles klopte gewoon.”

Goed thuis

“David heeft Royal gekocht toen hij drie jaar was, zelf beleerd en opgeleid tot de internationale Grand Prix. Hij wilde afscheid nemen van de wedstrijdsport, maar vond het zonde om dit paard op de wei te zetten. Omdat we gemeenschappelijke vrienden hebben kwamen we in contact en hij merkte dat ik hem een goed thuis zou geven. De paarden zijn niet alleen voor de sport, het zijn ook haast mijn kinderen. Zodoende nodigden ze me uit om te kijken of het zou klikken en of het zou lukken. En dat deed het. Royal geeft me al net zoveel kusjes als Dreamy en Bailando en de paarden hinniken al naar elkaar alsof ze altijd samen hebben gestaan.” 

Twee kaderpaarden

Wat zijn nu haar doelen? “Ik zit nu in het kader met Dreamy en ik wil me met Royal ook graag kwalificeren. Mijn stoutste droom is om me met beide paarden te kwalificeren richting het EK, WK en de Paralympische Spelen van Parijs. Ik wil alle paarden in topvorm houden en mooie wedstrijden met ze rijden. Mocht het fysiek lukken en in de wedstrijdplanning passen, dan zou ik graag een keer een subtop wedstrijd rijden met Royal. Maar ik moet natuurlijk aan mijn gezondheid denken. Daarnaast is dat niet de kern van mijn sport. Dat is echt de parasport. Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik daarin mijn plaats heb gevonden en dat ik me daarin mag bewijzen”, besluit ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Melissa Janssen