Gal Edward, NED, Glock's Total US, 151
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
24/07/2021
Gal Edward, NED, Glock's Total US, 151 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 24/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Samenvatting Grand Prix; Isabell Werth van troon gestoten

Dressuur

We hebben met zijn allen kunnen genieten van twee mooie dagen paardensport. U bent bij de Hoefslag voor het laatste nieuws over de Olympische Spelen. We kijken via een samenvatting terug op de proeven.

Advertisement

Hengsten

Zaterdag beet om 10.00 de Braziliaan Joao Victor Marcari Oliva het spits af. Als tweede combinatie wist Nanna Skodborg Merrald een mooie prestatie neer te zetten met de KWPN erkende-hengst Blue Hors Zack (73,168%). Al snel kwam er verandering op het scorebord. De Britse Charlotte Fry reed de KWPN-hengst Everdale naar 77,096% op haar eerste Olympische Spelen. Deze score betekende ook een nieuw PR voor de combinatie! 

Edward Gal

De eerste Zweedse starter Therese Nilshagen kwam tussen beide combinaties in te staan met 75,140%. Ze reed de hengst Dante Weltino OLD vriendelijk door de proef. In groep B was het de beurt aan de eerste Nederlander Edward Gal. Het eerste grote kampioenschap voor de jonge maar talentvolle GLOCK’s Total US. De combinatie reed een goede proef zonder fouten en verdiende daarmee een ticket voor de kür op muziek. De proef werd beloond met 78,634%. 

Catherine Dufour

De tweede starter die door mag uit groep B is de Deense Catherine Dufour. Ze liet een gelikte proef zien met een hele fijne verbinding. De proef van de amazone en Bohemian werd beloond met 81,056%. De derde groep, C, was een sterke groep. Carl Hester liet met En Vogue een goede proef zien. In de serie om de twee ontstond een foutje waardoor de combinatie uit kwam op 75,124%. De Amerikaanse Sabine Schut-Kery was een ware underdog! Niemand had in de gaten hoe sterk deze combinatie was. Na een hele sterke proef met vele hoogtepunten stond er 78,416% op het scorebord. 

Hans Peter Minderhoud

Hans Peter Minderhoud mocht als tweede starter voor Nederland de ring in. Hij reed een solide proef met GLOCK’s Dream Boy met een mooie galoptour. In de piaffes bleef de hengst goed op de plek en zij kwamen uit op 76,814%. Als eerste starter voor Duitsland reed Jessica von Bredow-Werndl de baan in. Een fantastische proef met veel harmonie zonder fouten. De combinatie is het hele weekend niet van de eerste plaats afgestoten. De juryleden kwamen uit op een gemiddelde score van 84,379%. Dit was uiteindelijk de hoogste score.

Marlies van Baalen

In de eerste groep op zondag hebben de Deense Carina Cassoe Kruth en de Amerikaanse Adrienne Lyle zich geklasseerd. Marlies van Baalen kwam als eerste aan de start in groep E. Ze begon sterk maar helaas slopen er onderweg meerdere fouten in. Van Baalen kwam uit op 71,615% en mag niet naar de finale Kür op muziek. De Duitse Dorothee Schneider reed een geweldige proef met zeer goede stukken passage. Ze mag als eerste door naar de kür en reed 78,820% bijeen. Als tweede uit deze groep mag de Zweedse Juliette Ramel door met Buriël K.H. Met kleine pirouettes kwam ze uit op 73,369%.

Isabell Werth

De laatste sterke groep bestond uit Dujardin, Peters en Werth. Charlotte Dujardin liet een fantastische proef zien met de kleine vosruin Gio. Tijdens de piaffe en passage bleef Gio heel goed in het ritme. De jury gaf 80,963% aan de combinatie, wat zeker niet overgewaardeerd was. Steffen Peters reed ook een goede proef. Met zijn grote bruine ruin Suppenkasper kwam hij tot 76,196%. Als laatste reed Isabell Werth de ring binnen. Ze liet zien wat ze waard was en maakte geen fouten. De proef bevatte vele hoogtepunten en werd dan ook beloond met 82,500%. Daarmee kwam ze dus niet op de leidende positie.

1. GER | Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera 84,379%

2. GER | Isabell Werth met Bella Rose 2 82,500%

3. DEN | Catherine Dufour met Bohemian 81,056%

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans