Afbeelding

Subtop: Engie Kwakkel op jacht naar 70%

Dressuur
Advertisement
In normale temperaturen werd vandaag een subtop wedstrijd verreden in Nunspeet. Absolute topscores bleven uit. De hoogste dagscore kwam op naam van Engie Kwakkel met haar Custom Zadels Eyecatcher (v. Uphill), zij reden in de Prix St. Georges een score van 65,29% bij elkaar.

Wedstrijd niet in de planning

Engie vertelt: ‘Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om vandaag aan de start te komen omdat ik eigenlijk gisteren en vandaag zou lessen bij Sönke Rothenberger. Deze lessen werden echter verplaatst naar volgende week en aangezien deze wedstrijd voor mij erg dichtbij is, altijd erg goed georganiseerd en de bodems super zijn, besloot ik mij op het laatste moment alsnog op te geven. Ik was dik tevreden. Voor hogere scores moet hij nog meer bovenin lopen en vandaag kwam hij ook iets te veel terug in bepaalde oefeningen. We zijn druk bezig met de overstap naar de Zware Tour dus af en toe was het vandaag een beetje verwarrend voor hem.’

Overstap komt eraan

‘De overstap staat in principe voor begin volgend jaar gepland. Voor die tijd staat er nog een driedaagse wedstrijd in Houten gepland en heb ik mij opgegeven voor een wedstrijd in Duitsland begin september. Hopelijk kan ik dan nog een paar keer internationaal starten en 70% of meer scoren. Dat is toch wel echt ons doel. Het zit er echt in maar nu moeten we het nog rijden!’ lacht Engie.

Chris Epskamp winnaar Inter I

Met 63, 38% eindigden Laura Visser en Zillion (v. Gribaldi) op de tweede plaats in deze rubriek. In de Intermediaire I was Chris Epskamp de winnaar met Wubels Zw (v. Rubels). Zij noteerden een percentage van 62,65%.

Een uitschieter in het ZZ Zwaar

In het ZZ Zwaar was Dennis Schurink met Wonderlady (v. Parcival) de enige die in deze klasse een voldoende score wist te scoren. Deze combinatie won de eerste proef met 64,14%. In de tweede proef mocht Berdien Pasterkamp- van de Berg met Amalia (v. Gribaldi) naar voren komen voor het oranje lint. Zij wisten de 60% net niet te behalen.   Foto: Digishots