Gunda Brunotte & Friso fan Wiardastate - Foto: Richard Kiewiet
Gunda Brunotte & Friso fan Wiardastate - Foto: Richard Kiewiet

Subtop | Gunda Brunotte: “Laatste winstpunt voor de Lichte Tour is binnen”

Dressuur

Gunda Brunotte reed haar Friso fan Wiardastate (v.Haitse 425) naar 61,9% en 60,9% tijdens de eerste dag van het subtop meetmoment in Hollum. Op de tweede dag scoorde de combinatie 64% in het ZZ-Zwaar.

Advertisement

Ameland

De amazone vertelt "De weg er naar toe was voor ons met bloed, zweet en tranen. Ik woon op Ameland en het is voor ons nog een stukje moeilijker. We moeten altijd drie kwartier met de boot om te gaan lessen en voor wedstrijden. Dat vergt toch wel wat van je paard. We verheugen ons altijd enorm op onze eigen wedstrijden. We mogen drie keer per jaar een subtop wedstrijd organiseren. We hebben geen eb en vloed bodem, het is op gras en zonder omheining. De deelnemers die komen vinden dat ook prachtig en daarna uitrazen op het strand."

Laatste winstpunt

"Voor de drie wedstrijden die we organiseren hebben we een afspraak gemaakt met Wagenborg passagiersdiensten. We kunnen daardoor korting aanbieden aan de deelnemers. Dat maakt onze wedstrijden zo gezellig en leuk. In september staat de volgende op de agenda," vertelt Brunotte. "De week voor ons meetmoment was ik ook gestart maar toen ging het niet goed. We hebben die donderdag erna gelest en de puntjes op de i gezet. Ik heb de eerste dag lekker kunnen rijden en de eerste proef ging super fijn. In de tweede proef sloeg ik de pirouette over en ging ik verder met de serie. Toen ik de series opnieuw reed gingen ze veel fijner en werden ze beloond met zevens en 7,5'en. Ik was heel erg blij na de eerste dag, we hadden nog één winstpunt nodig voor de Lichte Tour. Zondag hebben we alles op alles gezet en met 64% hadden we de laatste winstpunt ruimschoots binnen."

Zelf opgeleid

Brunotte kocht het paard toen hij drie jaar oud was en leidde hem zelf op naar dit niveau. "De opleiding ging met vallen en opstaan. Ik had toen ook nog een driejarige KWPN'er maar daar viel ik vanaf. Ik had mijn heup gebroken en dit is pas na negen weken vastgesteld. Inmiddels was mijn heup al scheef aan elkaar gegroeid. Friso is beleerd met mijn handicap, dat kwamen we nog weleens tegen. Drie jaar geleden heb ik een kunstheup gekregen en sindsdien gaan we met stappen vooruit. Sinds die tijd les ik bij Yvonne Snieder, gemiddeld één a twee keer per maand. Dat heeft heel goed uitgepakt en Jorgen Ros komt hier ook voor clinics. Samen is dat een mooie combinatie. We gaan nu hard doortrainen voor mijn droom, de Lichte Tour," vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Richard Kiewiet