Eva de Man & Evita
Eva de Man & Evita

Subtop | Eva de Man: “Evita is een heel steady paard”

Dressuur

Eva de Man reed op haar eigen stal, stal Panta Rei in Waverveen haar Johnson-merrie Evita de ring binnen. De combinatie kwam uit in de Grand Prix.

Advertisement

Thuiswedstrijd

De Man vertelt "Dat het onze eigen stal is maakt het extra leuk. Het was onze eerste wedstrijd thuis sinds anderhalf jaar en ik had wel het idee dat we in het ritme moesten komen. Vorig jaar heb ik haar twee keer in de Grand Prix gestart en ik vond dat ze er donderdag fijn aan stond. De punten mochten misschien nog iets hoger zijn maar dat maakt mij ook weer scherp om aan de kleine dingetjes te werken. We gaan weer extra werken aan de gedragenheid en de activiteit in de piaffe."

Sterke punten

Ze vervolgt "We hebben hard gewerkt aan de eners en die gingen nu in de proef ook beter. De uitgestrekte draf en het zigzag appuyement in draf waren mooier en dat zijn ook wel haar sterke punten. We kregen daar zevens en 7,5'en voor. De uitgestrekte stap kan ze heel goed en die werd beloond met een acht. Ze is nog jong en we moeten nog groeien in deze proef. Soms zijn we nog een beetje zoekende en mag het nog wat constanter.

Internationaal

De jury schreef €˜fijn bewegende merrie, scores kunnen zeker omhoog met meer rust in de proef. "Daar kan ik me wel in vinden," vertelt de amazone. "Evita is heel constant in de aanleuning en een heel steady paard. We hebben haar als veulen gekocht en dat maakt het extra leuk. Ik heb haar zelf opgeleid en we hebben twee nakomelingen van haar. De oudste, King Clooney, loopt nu ZZ-Licht, het zou wel te gek zijn als die ook succesvol wordt in de subtop en zijn moeder Evita in de Grand Prix. Ik hoop de punten te rijden om internationaal te mogen starten met Evita. Zelf denk ik dat het er wel in zit om boven de 65% te scoren, dat heeft ze in de Lichte Tour ook ruimschoots meerdere keren gedaan. Dat is het plan voor nu. Als de sport misschien nog iets afneemt willen we weer met haar gaan fokken. Bovenal hopen we nog heel lang van haar te genieten!"

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Eva de Man