Daphne van Kouwen & Go Tango
Daphne van Kouwen & Go Tango

Subtop | Daphne van Kouwen: “Mijn droom is de Lichte Tour”

Dressuur

Daphne van Kouwen bracht haar Go Tango (v.Tango) uit in het ZZ-Zwaar op het subtop meetmoment in Nunspeet. De proeven werden beloond met 64,8% en 63,3%.

Advertisement

Doel behaald

De amazone vertelt "Ik ben er zelf heel erg trots op. Ik vind het rijden bij de subtop al heel gaaf. We waren een paar dagen ervoor naar een ander meetmoment geweest en daar kregen we veel stress. Mijn doel was nu om zonder stress de baan door te gaan. Dat is gelukt. Hij bleef nu echt doorlopen en dit was de eerste keer dat ik dat gevoel had. Ik was al super blij voordat ik de uitslag had."

Achten

De combinatie kreeg meerdere 7,5’en achten voor de uitgestrekte gangen. "Ook voor de schouderbinnenwaarts kregen we meerdere achten. De jury schreef dat we een mooie combinatie waren met toekomstmogelijkheden en symphatiek beeld. Daar ben ik heel erg voor en ik ben dan ook altijd trots als dat op het protocol staat," vertelt Kouwen.

Zelf opgeleid

Het was de vierde wedstrijd in het ZZ-Zwaar voor het duo. "Mijn moeder en ik kochten hem als vierjarige. Ik heb hem zelf opgeleid en word daarin begeleid door Mark van de Donk. In zijn jonge jaren is hij ook een aantal keer uitgebracht door Margreet Prosman op onder andere de Pavo Cup en de kampioenschappen. Dat gaat heel erg fijn en hij vult ons heel goed aan. In de omgang is het geen makkelijk paard. Hij is heel onzeker en schrikt van de kleinste dingen. Hij is ook bang voor andere paarden, ik ben met wedstrijden altijd heel erg blij als ik als eerste mag starten. De oefeningen pakt hij heel goed op en als je weet hoe je hem moet rijden is het een heel fijn paard."

Lichte Tour

"Mijn droom is de slipjas in de Lichte Tour. Ik denk dat als het lukt ik de hele proef met een big smile rond rij. Mark zegt dat er nog wel meer in zit maar voor mij is de Lichte Tour het ultieme doel. Alles wat daarboven zit zou helemaal gaaf zijn. Het doel op de korte termijn is 65% in het ZZ-Zwaar. We zitten er al dichtbij dus ik hoop dat dat lukt!"

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Daphne van Kouwen