Anniek van Dulst - Henderson Hilton
Subtop Boxtel 2020
© DigiShots
Anniek van Dulst - Henderson Hilton Subtop Boxtel 2020 © DigiShots

Einde combinatie junior-amazone Anniek van Dulst met Henderson Hilton S “Heel jammer”

Dressuur

Anniek van Dulst vormde een succesvolle combinatie met de Johnson-nakomeling Henderson Hilton S bij de junioren. Na haar tijd bij de children ging ze samen met de eigenaar op zoek naar een paard om door te kunnen rijden. Dat werd Henderson Hamiltons S. De ruin had nog geen wedstrijdervaring, toch wist de combinatie al snel goed te scoren en waren ze in een jaar tijd opgenomen in het B-kader. Aan deze combinatie is zaterdag, voor Anniek plotseling, een eind gekomen.

Advertisement

Dalen nodig

“Het is ontzettend vervelend en heel jammer dat hij is opgehaald”, vertelt Anniek. “Er was mij beloofd dat ik hem tot de U25 zou mogen rijden. We gingen goed, maar er zat nog veel meer in. We hebben maar een glimp kunnen laten zien van wat we in huis hebben. Het opleiden van paarden gaat met pieken en dalen. De laatste drie weken zaten we een beetje in een dal. We haalden nog mooie scores van zo’n 66%, maar niet de 70%+ die we eerder reden. Ik denk dat je dalen nodig hebt om er weer sterker uit te komen en nog meer te kunnen pieken, maar de eigenaresse wilde daar niet op wachten. Natuurlijk is het haar paard en haar keuze, maar ik ben er wel verdrietig over. Ook omdat het zo’n lief paard is. Het was echt schrikken dat hij werd opgehaald. Gisteren is hij gegaan.”

Nu geen paard

“Ik ben wel heel blij met de kansen die ik heb gekregen. Ik zat in het B-kader met hem en ik heb mooie wedstrijden kunnen rijden. We zijn thuis aan het uitbreiden. We bouwen meer stallen en leggen een buitenbaan aan van 20 bij 60 meter. Ik zag me daar al helemaal rijden met hem. Nu heb ik geen paard meer om te rijden. Ik hoop heel erg dat er weer een fijn paard op mijn pad komt.”

Bron: De Hoefslag