Dressuur

Foto: Remco Veurink
  • aangepast 30 juni 2021 09:11

Subtop: Punte toont vormbehoud

Bij manege De Hooge Weg in Raalte reden de Subtop ruiters zondag hun proeven. De eerste groep ZZ-Zwaar ruiters trapten af; de tweede groep in deze klasse reed 's avonds.

Kwakernaak scoort met twee paarden

Wiep Kwakernaak was in de ochtend goed op dreef met haar twee merries. Ze won beide proeven met de kwaliteitsvolle Winona Sollenburg (OO Seven x Cabochon) met 65,86% (proef 38) en 64,43% (proef 37). Bovendien reed ze Wendy (v. Don Primaire) ook nog naar de tweede plaats in proef 38 (64,86%). De derde plek was hier voor Mandy Dokter met Armanie (v. Tuschinski), de combinatie die in de tweede proef het rode lint mocht ophalen. Bij de Junioren was Jeanine Nekeman een klasse apart met haar Flemmingh-zoon Vlingh (mv. Donnerschlag). Met 71,89% behaalde ze bijna negen procent meer dan de nummer twee, Carlijn Huberts met Othello (D-Day x Ulster). Bij de Young Riders deed zus Denise het nog beter: 72,37% met de stoere Boston Sth (v. Johnson). De springgefokte Diamo Gold, die geboren werd op manege Blauwendraad, sprokkelt met ruiter Gerrel Vink elke wedstrijd zijn puntjes bij elkaar. Nu was er bijna 62% voor de O'Brien-zoon (mv. Nevado).

Punte en Feinsliebchen in vorm

Twee weken geleden behaalde ze het startbewijs voor Jumping Amoesterdam op 23 januari. Janneke Punte en Feinsliebchen (v. Florestan I) scoorden 69,61% in Genemuiden en nu behaalden ze weer een score ruim boven de 69%. Jean-rené Luijmes en Gribaldi-zoon Cristall's Il Divo werden tweede met 67,70%. Daarna volgen nog twee nakomelingen van Gribaldi: Versailes onder Suzan Preuter en Usher met Thessa Bresser. Ze krijgen van juryleden Corrie Rave en Cor Jager 65,20% en 64,74%. Femke Beljon heeft Zoraïda er goed aan staan de laatste weken. Nu was er een mooi resultaat van 71,38% voor hen in de Intermediar I. Florentine Rootveld en Up Seven (v. OO Seven) volgoeden op ruime afstand met 64,80%.

Twee keer Iris Mensink

De ruiters in de tweede ZZ-Zwaar groep reden ongeveer dezelfde scores als de eerste groep. Iris Mensink had Zeewoldes Oberon (Rousseau x Gribaldi) er net als vorige week in Erica goed aan staan en nam twee winstpunten mee naar huis: 65,71%. Tweede werd Kim Jacobi met Après Minuit (v. Prestige VDL). Ook in proef 37 waren deze twee amazones de enige die voldoende scores reden. De volgorde was eveneens hetzelfde. Voor Mensink was er nu 64,86%, terwijl Jacobi zich met 60,86% tevreden moest stellen. (cd) Klik hier voor alle uitslagen.

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties