Patrick van der Meer en Zippo tijdens Jumping Indoor Maastricht
Patrick van der Meer en Zippo tijdens Jumping Indoor Maastricht © DigiShots

Patrick van der Meer en Zippo terug in Olympisch kader

Dressuur
Advertisement
Dressuurruiter Patrick van der Meer is met Zippo terug in het Olympisch-kader dressuur van de KNHS. Van der Meer en de Rousseau-nakomeling verkeren de laatste maanden in uitstekende vorm en is een welkome aanvulling in het team van bondscoach Rien van der Schaft.

Olympisch kader

Van der Meer werd vorig jaar januari al opgenomen in het Olympisch kader met Zippo. De combinatie werd toen weer teruggezet in het B-kader en dankzij de goede resultaten de afgelopen maanden is het duo weer van de partij in het hoogste kader. Sinds de verkoop van zijn Olympische en EK-troef Uzzo, is Zippo het vaste Grand Prix-paard van de ruiter geworden. is terug in het Olympisch kader. De scoorde eerder deze maand goed tijdens CDI Zeeland Outdoor. Met een score van 72,120% wisten zij hun eerste outdoor wedstrijd van het seizoen goed te beginnen. De combinatie kent echter ook tegenslagen. Tijdens Indoor Brabant vorige maand, werd een ‘kreupele Zippo’ in de Grand Prix uitgebeld door het Zweedse jurylid Annette Fransen-Jacobaeus.

Halfzus

Het lijkt een goede dag te zijn voor de Naaldwijkse ruiter. Eerder vandaag werd namelijk ook een merrieveulen geboren op Trainingsstal de Hoeve. Het is net als Zippo een nakomeling van de keurhengst Rousseau en komt uit een Scandic-moeder. Bron: Hoefslag Foto: DigiShots