Buitenrijden
Buitenrijden Foto: Remco VEURINK

4 x trainen met je paard zonder binnenrijbaan

Dressuur Buitenrijden Opvallend

De winter kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn wanneer je geen indoor piste hebt om in te trainen. Maar blijf creatief: er zijn namelijk genoeg manieren om jouw paard te verbeteren zonder piste.

Advertisement

1. Grondwerk

Als het veilig is om met je paard de weg op te gaan, kun je op een simpele manier wat oefeningen doen. Het verruimen en verzamelen van de stap en de draf is makkelijk op een ander terrein uit te voeren. Daarnaast kun je de achterhand van je paard extra trainen als er een heuvel in de buurt is waar je gebruik van kunt maken. Blijf wel altijd voorzichtig op wat voor ondergrond je rijdt en houdt rekening met andere weggebruikers.


Grondwerk is leuk en nuttig. Op de foto is Tristan Tucker aan het werk met een paard. - Foto: Sabine Timman

2. Buitenrijden

In het bos hoef je niet altijd de teugels van je paard los te gooien en te genieten van het weer, ook hier kun je trainen. Je kunt er overgangen oefenen, wijken, schouder binnenwaarts rijden, aan de rechtgerichtheid werken om vervolgens je paard ontspannen uit te stappen.


Tijdens het buitenrijden kan je ook je dressuuroefeningen trainen. Foto: © DigiShots

3. Gallopeerbaan

Als er een gallopeerbaan in de buurt van je stalling is, kan deze een goede trainingsgelegenheid bieden, ook hier kun je jouw trainingen voortzetten.


Imke Schellekens-Bartels en Heyu in volle galop op de galoppeerbaan - Foto: Sanne Wiering

4. Clinics en lessen

Gebruik het deelnemen aan clinics en extra lessen als een excuus omdat je geen indoorpiste ter beschikking hebt. Het is goed om je paard regelmatig mee naar een andere locatie te nemen, en extra lessen verbreden altijd jouw kennis.   


Als je naar een trainer toe gaat (in die geval Bastiaan de Recht) kan je in zijn indoor arena trainen en verbeter je jezelf ook nog eens!- Foto: Sanne Wiering

Bron: Horse&Hound 

Foto: Remco Veurink