Dressuur

  • aangepast 29 juni 2021 20:54

Eddieni wint Grand Prix van CDI Zeeland Outdoor

Eddieni (v. Johnson), het paard dat Theo Hanzon opleidde tot Lichte Tour-niveau, heeft tijdens CDI Zeeland Outdoor de Grand Prix op zijn naam geschreven. Onder Malin Wahlkamp-Nilsson liep hij naar een score van 72,043 procent. De tweede plek was voor de Belgische Laurence Roos met Fil Rouge (71,587 procent). Beste Nederlander in de Grand Prix was Marlies van Baalen. De amazone noteerde met Ben Johnson een score van 71,217 procent, goed voor de derde plek.

WK Jonge Dressuurpaarden

Theo Hanzon en de mede-eigenaren verkochten Eddieni in 2016 aan de Spaanse Augusti Elias. Hanzon had Eddienia al gekwalificeerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden, waar Elias de ruin vervolgens uitbracht. Later werd de inmiddels 10-jarige ruin verkocht aan Masahiro Kosaka, die hem verhuisde naar de stallen van Patrik Kittel. Kittel liet aan Hoefslag weten dat Wahlkamp-Nilsson hem zou gaan uitbrengen. Begin december 2018 maakte de combinatie zijn Grand Prix debuut, dat ze wonnen met 75%. CDI Zeeland Outdoor is de eerste internationale wedstrijd van Wahlkamp-Nilsson en Eddieni. De amazone is in haar nopjes met de winst. “De toekomoest ziet er rooskleurig uit voor dit geweldige paard,” schrijft ze op Facebook. Bekijk hier de volledige uitslag van de Grand Prix in Nieuw en St Joosland.

Overige rubrieken

Lynne Maas won met haar merrie Fantastique (v Vivaldi) de Intermediaire I met 73,059 procent.  Zij bleef Thamar Zweistra en Erina (v Jazz / 70.618 procent)  en de Finse Anna Tallberg met Grevens Zorro (v Blue Hors Zack / 69,588 procent) voor. Kijk hier voor de complete uitslag van de Intermediaire I. Voor donderdagavond staat nog de Grand Prix 16-25 op het programma. De startlijst vind je hier. Bron: Hoefslag Foto: Digishots  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties