© Aniek de Wit - Vai Bruntink - Ebony
© Aniek de Wit - Vai Bruntink - Ebony ADW Fotografie

Subtop | “Het gehele zomerseizoen zien we als training voor Ebony”

Dressuur
Advertisement
Vai Bruntink schreef de Bonfix Dressuurcompetitie op haar naam in de Lichte Tour. Ze reed de KWPN-goedgekeurde hengst Ebony (v. Painted Black) naar de eerste plaats met 67,721%.

Drukke zaterdag

Bruntink had een drukke zaterdag, met de huldiging van de nieuwe lichting KWPN hengsten en de Bonfix Dressuurcompetitie. Enthousiast vertelt ze: “Ik had een vol schema met eerst de huldiging van Cum Laude om vervolgens door te rijden naar Wezep. Ebony was daardoor al vanaf 11.00 uur onderweg. Met het opstappen voelde hij direct al wat mat aan. Met losrijden zei ik al tegen Sjak (Laarakkers, red.) dat hij wat vermoeid voelde. Met losrijden heb ik geprobeerd niet teveel voorwerk te doen, uit ervaring weet ik dat dát niet werkt.”

Vermoeid

“De proef was nagenoeg foutloos maar niet met het normale gevoel en de expressie die hij heeft. Ik ben er wel heel tevreden mee maar ik moest er veel aan rijden en zijn vermoeidheid merkte ik in de hele proef”, vervolgt de blonde amazone. “Normaal scoort hij vaak 8en en 9ens maar nu bleef ik op een 7 hangen. Hij kan ruim over de 70% lopen maar ik kon niet aan het gevoel komen dat het vanzelf gaat met de uitstraling die hij heeft. Ze moeten ook leren om lange dagen op pad te zijn en nu aan het warmere weer. Het is een leerproces.”

Trainingsjaar

Bruntink: “Het gehele zomerseizoen zien we voor Ebony als een trainingsjaar. Ik wil het gebruiken om alles uit te vogelen. Wat is de beste manier om hem voor te bereiden en los te rijden bijvoorbeeld. We gaan iedere maand één wedstrijd rijden om het ook op concours verder uit te werken. De winst van de competitie was hartstikke mooi. Vorige wedstrijd heeft hij heel erg fijn gelopen en nu was het iets minder sprankelend. Maar ik ben er heel blij mee!”

Unanieme winnares Luttjeboer

Corinda Luttjeboer schreef al eerder twee competitiewedstrijden op haar naam en voegoede daar de laatste wedstrijd aan toe. Met haar Endyrava DC (v. Lord Leatherdale) reed ze naar 69,571% in het ZZ-Zwaar.

Tweede proef ZZ-Zwaar

In de tweede proef mocht Marlou de Ruyter met Gregwaard het oranje lint ophalen met 66,429%. Het rode lint was voor Chantal Rauws. Zij zadelde Bright Star en reed naar 62,929%. Het witte lint was voor Sanne Bolster Klein-Bras en Exclusief 62,857%.

Inter II voor Verwaal

De kleine Inter II werd gewonnen door Linda Verwaal met Jakari 2 (v. Jazz Rubin). Het percentage van 65,809% was goed voor de eerste prijs.

Noordman wint Grand Prix

Anouk Noordman won met haar merrie Zeronica (v. Talos) de Grand Prix. Door deze prestatie waren zij ook de winnaars van de Bonfix Dressuurcompetitie in de Grand Prix. Ze reed haar merrie naar 70,435%. Met haar andere paard, de hengst  Atze (v. Astor) werd ze derde met 66,576%. Tweede in de competitie was Jean-Rene Luijmes met zijn Aswin (v. Sandreo). Tekst: Michelle Klutman voor Hoefslag Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan Foto: ADW Fotografie